7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Marco yarın yine mahkemeye çıkıyor

İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Alman gencin duruşması yarın yapılacak. İngiliz kızın Türk avukatı Ömer Aycan, Alman medyasının ilgisinden çok Alman siyasetçilerin dava sürecini etkilemeye yönelik açıklamalarının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yaparken 13 yaşındaki İngiliz C.M'ye “cinsel tacizde bulunduğu” iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Alman genci B.M.W, yarın yine mahkemeye çıkacak

İngiliz kızın Avukatı Ömer Aycan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme heyeti tarafından beklenen, İngiliz C.M'nin ülkesinde verdiği ifadeler ve ruh sağlığına ilişkin hastane raporlarının tercümelerinin İngiltere'den resmi kanallarla kendilerine ulaştığını ve bu sonuçların mahkeme dosyasına konulduğunu söyledi.

Aycan, “beklenen bu belgelerle dosyada eksiklik kalmadığını düşünüyoruz. Bu duruşmada kararın çıkmasını bekliyoruz ancak mahkeme son savunmaların yapılması için süre verebilir ve dava bir sonraki duruşmaya kalabilir” dedi.

Alman medyasının duruşmalara büyük ilgi gösterdiğine de dikkati çeken Aycan, şunları söyledi:

“Alman medyasının ilgisini bir yere kadar anlaşılabilir bulabiliriz. Çünkü, burada tutuklu olarak yargılanan 17 yaşında Alman vatandaşı var. Alman medyasının ilgisinden çok Alman siyasetçilerin dava sürecini etkilemeye yönelik açıklamaları bizi rahatsız ediyor.”

İngiliz ailenin adaletin tecelli etmesi beklentisi içinde olduğunu da kaydeden Aycan, “aile, her mağdurun olduğu gibi davanın karara bağlanıp sanığın cezalandırılmasını ve kendilerinin dava sürecinde aldığı yaraların sarılmasını bekliyorlar” dedi.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan B.M.W, 13 yaşındaki İngiliz C.M'yi taciz ettiği gerekçesiyle 11 Nisanda tutuklanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?