1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mardan Antalya'yı reklamsız bıraktı

Toplam 33 sponsoru bulunan Antalyaspor, lige göğüs reklamı alamadan başladı. Başta Vali Alaaddin Yüksel olmak üzere Antalya kamuoyu, Mardan'ın son dakikada çekilmesiyle göğüs reklamsız kalan kulübe Fraport-IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği AŞ'nin (ICF) reklam vermesini istiyor. Ancak ICF bu çağrıya olumlu yanıt vermiş değil. Alman ortak Fraport'un Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt Kulübü'ne sponsor olması nedeniyle şirketin Antalyaspor'a sıcak bakmadığı kaydediliyor. Fraport, Alman ekibine forma reklamı için yıllık 4 milyon euro ödüyor.
Süper Lig'de bu sezon yeniden mücadele etmeye başlayan Antalyaspor, Ankaraspor ile birlikte formasında göğüs reklamı olmayan iki takımdan biri. Sezon öncesine kadar Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu Mardan Oteli'nin reklamını formasında taşıyan Antalyaspor, lige forma göğüs reklamı olmadan başladı.

Mardan niye bıraktı
Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Mardan son anda çekildi. Bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz. Bize çok detaylı bir açıklama yapmadılar. Sadece bütçelerinin el vermediğini söylediler. Bu kadar büyük bir yatırımcının forma reklamını külfetli bulması pek mantıklı gözükmüyor ama tabii neticede kararlarına saygı duymak zorundayız. Geçen sene forma reklamı teklifi onlardan gelmişti" dedi.
Yeni reklam için çalıştıklarını ve birkaç güne kadar sonuçlandıracaklarını kaydeden Akıncıoğlu, "Geçen sezon Mardan ile 2.4 milyon liraya anlaşmıştık. Bu yıl da aynı rakama yakın bir anlaşma yapmak istiyoruz ama kriz nedeniyle bu rakama ulaşamayabiliriz" dedi.
Antalyaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig'in en çok sponsoru olan iki takımı. Her iki kulüp de 33'er sponsora sahip. Akıncıoğlu, "33 sponsorun toplam maddi katkısı 2.5 milyon TL civarında. Bunun yaklaşık 1 milyon lirası zaten formanın sırtına reklam veren AKSA jeneratörlerinden. Yani 33 sponsor ancak bir göğüs reklamı getirisine ulaşabiliyor. Bu nedenle forma göğüs reklamı bizim gibi kulüpler için çok önemli" diye konuştu.

Taraftardan sponsora söz
Antalyaspor taraftarları da kulübe destek olacak sponsorları asla unutmayacağını duyurdu. Taraftarlar Antalyaspor Fan Clup sitelerine (http://www.antalyasporum.com/default.asp) koydukları duyuruda, "Antalyasporumuza sponsorluk, reklam, kombine vb gibi konularda destek olan, sahip çıkan ve bundan sonra da destek olacak tüm kişi ve kurumları Antalyaspor camiası, Antalyasporcum.com ve büyük Antalya taraftarı asla unutmayacaktır" denildi.

Referans
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 05:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
manavgatlı IP: 78.168.42.xxx Tarih : 23.08.2009 09:12:11

sizin gibi beceriksiz yöneticiler olursa bunlar az bile  beyler ikili ilişkiler olmadan olmaz  verin manavgatlı işadamlarına nasıl bir antalyaspor olur görün -ilk 5 giren bir takım olur matso