1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mardan Palace'a belediye kıskacı

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a Rusya Başbakanı Vladimir Putin'den sonra bir kıskaç da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'dan geldi. Başkan Akaydın, imar planları nedeniyle protesto edip açılışına katılmadığı 1.4 milyar dolarlık 5 yıldızlı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlattı. Geçen hafta Putin'in sert çıkışının ardından İsmailov'a ait Rusya'daki Çerkez Pazarı'nda 2 milyar dolarlık kaçak mal ele geçirilmişti.

Antalya'nın Kundu bölgesinde 3.5 yılda yapımını tamamladığı ve Türkçesi ‘Akrep’ anlamına gelen Mardan Palace Oteli'ni, dünya yıldızlarının katıldığı dillere destan törenle açan Rus işadamı Telman İsmailov'un başı dertten kurtulmuyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, gümrüklerdeki denetimlerin yetersizliği nedeniyle sert çıkışının ardından Rusya Genel Savcılığı, Telman İsmailov'un sahibi olduğu Çerkez Pazarı'na baskın yapmış ve 2 milyar dolarlık kaçak mal ele geçirilmiş ve soruşturma başlatılmıştı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Rus basınında gündemin ön sıralarına oturan bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden İsmailov'a ikinci kötü haber Antalya'dan ulaştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, imar planları nedeniyle protesto edip açılışına katılmadığı 1.4 milyar dolarlık 5 yıldızlı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlattı.

TUTANAKLARI İSTEDİ

Otelle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2005 yılının Mart- Nisan aylarının oturum tutanaklarını isteyen Akaydın, bunları inceleyeceğini bildirdi. Başkan Akaydın'ın istediği meclis tutanaklarında otel için yapılan plan tadilatına CHP'li üyelerin sert muhalefeti yer alıyor. Tartışmalar yüzünden ara verilmek zorunda kalınan meclisin tutanakları tam 15 sayfadan oluşuyor.

Akaydın, dönemin Çalkaya Belediyesi tarafından otele verilen ruhsatları ise MHP'li Aksu Belediyesi'nden istemek için resmi yazı yazacağını bildirdi. Otelin sınırlarında bulunduğu Çalkaya Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden sonra lağvedilmiş, bölgedeki Çalkaya, Aksu ve Pınarlı beldeleri, merkeze bağlı Aksu İlçesi olarak yeni idari yapıya kavuşturulmuştu.

İHTİŞAM GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Kundu'da deniz kıyısında bulunan Marden Palace Otel'i 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. Otel, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış, 16 bin metrekarelik dünyanın en büyük otel açık yüzme havuzlarından birine sahip. Havuzda ulaşım, ‘Sultan Gondolları’ ile sağlanıyor.

7 katlı ana binanın her katında, farklı bir ülkenin mutfağından örneklerin sunulan restoranlar var. 1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odası, 11 restoran ve 11 cafe barı, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonuyla dikkat çekiyor. Lüks ve ihtişamlı tasarımlarıyla dikkat çeken otelde tekstilde Vakko Home, porselen takımlarında Hermes ve Narumi, banyo ve vücut ürünlerinde yine Hermes markaları kullanıldı. Özellikle gümüş çatal- kaşık- bıçak, cam ve porselen takımlarına 25 milyon Euro harcanan otelin fiyatları yaz aylarında 485 euro ile 16 bin euro arasında değişiyor.


YILDIZLAR GEÇİDİYLE AÇILDI

Otelin dillere destan açılış töreni, geçen 23 Mayıs'ta yapıldı. Sunuculuğunu ‘Temel İçgüdü’ filmiyle ünlenen Hollywood yıldızı Sharon Stone ile İngiliz soul şarkıcısı Seal'in yaptığı geceye 600 özel davetli katıldı. Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Mariah Carey, Sex Bomb gibi yıllardır hafızalardan silinmeyen şarkıların sahibi ABD’li şarkıcı ve besteci Tom Jones ile Rusya'nın Tarkan'ı olarak ünlenen Ermeni asıllı Rus şarkıcı Philip Kirkorov şarkılarıyla doyumsuz anlar yaşattı.

Gecede türkücü İbrahim Tatlıses ilahi söyledi. Konuklar arasında Amerikalı aktör Richard Gere ve eşi Carey Lowell, Irreversible (Dönüş Yok) adlı filmiyle tüm dünyada tartışmalara yol açan Monica Belluci ile dünya jet sosyetesinden Hilton otelleri varisi Paris Hilton da yer aldı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?