1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mardan'ın sahibine büyük baskın

Antalya'da açtığı Mardan Palace Oteli ile adından söz ettiren Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Moskova'da sahibi olduğu Çerkez Pazarı'nda piyasa değeri 2 milyar doları bulan 6 bin konteyner dolusu kaçak mala el konuldu. Rus devlet televizyonu haberi, “İsmailov’un sonu” yorumuyla verdi.

Telman İsmailov, Antalya'daki 1.4 milyar dolarlık yatırımla Avrupa'nın en pahalını otelini açmış ve Rusya'da 'burada kazanıyor Türkiye'de yatırım yapıyor' eleştirileri ile karşılaşmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in de geçen haftaki hükümet toplantısında bu konuyu gündeme getirdiği, arkasından da Moskova'daki pazarlardan birinde 2 milyar dolarlık kaçak mal olduğu belirterek bununla ilgili işlem yapılmasını istediği iddia edildi.

Putin'in düğmeye basmasının ardından Telman İsmailov’un şirketi ATC’ye ait olan ünlü Çerkizovski (Çerkez) pazarına yapılan baskında, piyasa değeri 2 milyar doları bulan 6 bin konteyner dolusu mala el konuldu. Rus İzvestia gazetesi menşetten verdiği haberinde Çerkez pazarında satılan çocuk elbisesi, oyuncak, ayakkabı gibi malların Türkiye ve Çin’den getirildiğini ve operasyonun İsmailov’u hedef aldığını yazdı.

Çerkizovski pazarına yapılan baskın Rus devlet televizyonunda da geniş yankı buldu. Pazarda ele geçirilen kaçak malların görüntülerine yer veren Rus devlet televizyonu RTR’nin Vesti programında “Çerkez Pazarı Oligarkının parlaklığı ve yoksulluğu” adlı programda İsmailov’un Türkiye’de açılışını yaptığı Mardan Otelin maliyeti ve şatafına karşın İsmailov’un da sahipleri arasında bulunduğu Çerkez Pazarı’nın da “bir o kadar yoksul ve çirkin olduğu” belirtildi. RTR’nin intenet sitesinde haber “Çerkez pazarı ve onun sahibi Telman İsmailov’un sonu” başlığıyla duyuruldu.

Moskova'nın en büyük pazarlarından olan Çerkez Pazarı'nda iş yapan Türk çalışanlar ise bu malların çok önceden yakalandığını ve uzun zamandan bu yana önünde polis beklediğini belirtti. İsmailov'un Antalya'daki oteli açtıktan sonra da yeniden gündeme geldiğini ve malların tamamına yakının Çin mallarından oluştuğunu belirterek içinde Türk Malı olmadığını söyledi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 10:20:05
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 10:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan açıkgöz IP: 78.167.123.xxx Tarih : 10.06.2009 10:33:30

zaten bu kadar para haramsız olmaz