16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

‘Marka’ serüveni başladı

ANTALYA FİRMALARININ ‘MARKA’ SERÜVENİ BAŞLADI

2010’u ‘Marka Yılı’ ilan eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ‘Markalaşma Çalışmalarına Destek Projesi’ kapsamında, ATSO üye ve çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen marka eğitimlerinin birincisi sona erdi. Eğitimi tamamlayan firma temsilcileri sertifikaları ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’tan aldı.

ATSO Akademi çatısı altındaki ilk grup eğitimi, 13 - 14 Mayıs tarihlerinde ATSO Hizmet Binası’nda yapıldı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve iki gün süren eğitimde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferruh Uztuğ tarafından, markanın önemi, stratejik marka yönetimi, iletişim yönetimi, konularında bilgiler verilirken, markaya yönelik iletişim ve marka konumlandırma konusu uygulamalı örneklerle anlatıldı.

Marka eğitiminin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO olarak Antalya’da yerel ürün ve firmaların markalaşmasına ağırlık verdiklerini söyledi. Budak, “Hedefimiz firmalarımızın ve Antalya’nın marka değerini yükseltmek. Daha önce düzenlediğimiz ‘İhracata İlk Adım’ programı ile hiç ihracat yapmamış 28 firmamızı ihracat yapar duruma getirmiştik. Bu eğitimden sonra da, eğitmenimizin de görüşleri doğrultusunda 20 firma belirleyip, markalarıyla ilgili ciddi katkılarda bulunacağız. Marka eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde belirli aralıklarla sürecek. Markalaşmak isteyen üyelerimizi eğitimlerimize bekliyoruz” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çelik de bir sonraki eğitimin 27 - 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceğini hatırlatarak, “Antalya’da marka bilincinin büyümesi, firmalarımızın katkısına bağlı. Antalya’ya değer katacak, markalaşma heyecanı taşıyan firmalarımızı eğitimlerimize bekliyoruz” diye konuştu.

ANTALYA FİRMALARININ ‘MARKA’ SERÜVENİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 14:24:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 14:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?