1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Markalaşma analizi AÜ'den

Markalaşma Yolunda Side-Manavgat Analizi'ni Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu yapacak.

2007 ve 2008 yıllarında yapılan ve bölge turizmi açısından önem arz eden 'Markalaşma Yolunda Side-Manavgat Müşteri Analizi' araştırmasını 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından yapılacak.

Manavgat Bölgesi'ne gelen turistlerin profillerini, beklentilerini ve memnuniyetlerini ortaya koymak amacıyla Side-Manavgat Bölgesindeki 8 tatil köyü, 14 beş yıldızlı otel, 12 dört yıldızlı otel, 4 üç yıldızlı otel ve 3 apart olmak üzere toplam 41 konaklama tesisinde gerçekleştirilecek anket çalışması için protokol MATSO binasında imzalandı.

ARAŞTIRMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

İlk kez 2007 yılında yapılan 'Markalaşma Yolunda Side-Manavgat Müşteri Analizi' araştırması protokolü 2009 yılında da gerçekleştirilmek üzere Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural, Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Haydar Barut ve Rotary Kulübü Derneği Başkanı Kerim Erdem tarafından MATSO'da yapılan toplantıda imzalandı.

RAPOR YETKİLİLERE VERİLECEK

İmzalanan protokolle 8 tatil köyü, 14 beş yıldızlı otel, 12 dört yıldızlı otel, 4 üç yıldızlı otel ve 3 apart olmak toplam 41 konaklama tesisinde gerçekleştirilecek anket çalışmasına ait sonuçların analiz edilmesi, bülten haline getirilerek bölge turizm işletmecileri yöneticilerine iletilmesi, ayrıca basılacak detaylı bir rapor ile yetkililere sunulması kararlaştırıldı.

ÇIKAN RAPOR DOĞRULTUSUNDA PLANLAMA YAPILACAK

2007, 2008 ve 2009 yılı araştırmaları ışığında, Side-Manavgat bölgesi turizm gelişimine yön verecek uzun vadeli stratejilerin ortaya konabilmesine çalışılacak. 2007 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmaya destek veren Manavgat Belediyesi ve Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin, 2009 yılında da destek vereceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 08:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?