7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Markete bozuk gıda baskını

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Zabıtası'nın denetimleri sırasında bir markette, kullanım tarihi geçmiş ve küflenmiş 3 kamyonet dolusu gıda ve kozmetik maddesi bulundu.

Zabıta memurları rutin denetimleri sırasında Ofo Otel’in karşısındaki bir markette kullanım tarihi geçmiş gıda maddeleri satıldığını tespit etti. Büyükşehir Belediyesi'nde görevli gıda mühendisleri ile yapılan incelemede, marketin raflarında son kullanma tarihi geçmiş birçok gıda maddesi ve ürün bulundu.

Marketin alt kattaki deposuna inen ekipler, çok daha vahim bir durumla karşılaştı. Depoda, 1997 yılından kalma çay, 1999, 2001 tarihlerinden kalma meşrubat ve kuru gıda maddeleri, 1995 yılından kalma şampuan türü kozmetik ürünler bulundu. Depodaki birçok ürünün ambalajının fareler tarafından parçalandığı da görüldü.

Zabıta memurları, gıda mühendisinin gözetiminde son kullanma tarihi geçmiş tüm ürünlere el koydu. Tahliye edilen 3 kamyonet dolusu gıda maddesi Kızıllı Çöplüğü’nde yakılarak imha edildi. İşyeri sahibi hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanması için Muratpaşa Belediyesi Zabıtası ve Tarım İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

Zabıta Hizmetleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, özellikle kenar mahallelerden, bozuk gıda maddelerinin satıldığına yönelik son zamanlarda ihbar aldıklarını söyledi. Marketlere yönelik denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Ecemiş, “Vatandaşlarımızdan ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 16:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan bayraktar IP: 85.97.44.xxx Tarih : 2.01.2008 11:24:36

gerçekten çok doğru bir haber çünkü banada böyle bir şey marketten bir ekmek aldım içi küflü çıktı ve şikayet ettim