1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Masadağı, Çamlıca Tepesi olacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 10 dönümlük seyir terası projesi ile Masadağı'nın görünümünün değişeceğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seyir terası projesiyle Antalya kent merkezinin en güzel izlendiği Masa Dağı'nın, İstanbul'daki Çamlıca Tepesi gibi olacağını söyledi.

Çankaya Mahallesi'ndeki 10 dönümlük alandan oluşan seyir terasının yapımına başlandığını söyleyen Tütüncü, “Geleneksel mimari ile yapılacak olan sosyal tesislerin yer alacağı seyir terasında, Antalyalılar, deniz ve Bey Dağları'nın güzelliğinde hem dinlenecek hem de eğlenecek.”dedi.

Seyir terası projesinin inceleyen Başkan Tütüncü, “Daha önceki yönetim tarafından seyir terasının yapılacağı alanda basit bir proje çalışması başlatılmış. Kent merkezinin, denizin, Bey Dağları'nın en güzel izlenebildiği alanda prestijli, vizyon proje yapılmasına karar verdik. Türkiye'de birçok başarılı çalışmaya imza atan mimar ekibe, seyir terasının projesini hazırlattık.” şeklinde konuştu.

Kaleiçi'ndeki Türk evleri, mimarisinde,seyir terasında sosyal tesis mekanlarının olacağına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Seyir terasında, kayaların üzerine tutunmuş bir Akdeniz evi yapacağız. Kaleiçi'ndeki evlerin mimarindeki bu evi, sosyal tesis olarak kullanacağız. Bu tesisin içerisinde 250 m2'den oluşan bir sergi salonu olacak. Antalyalılar, el emeklerini, sanat eserlerini burada sergileyecekler. Geleneksel Türk mimarisi şeklinde inşa edilecek bir ziyaretçiler, kent merkezi, denizin ve dağların eşsiz manzarasında çaylarını içebilecekler.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekonduların yoğun olarak bulunduğu Masadağı çevresinin kaderinin değiştirecek olan seyir terası projesini 8 ayda bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 17:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?