16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Mavi köpek balığı şaşırttı!

MAVİ KÖPEK BALIĞI

Antalya'nın Manavgat İlçesine bağlı Side beldesinde, balıkçıların ağına takılan 2 metre boyunda, 200 kilo ağırlığındaki 'mavi köpek balığı' görenleri hem korkuttu hem de şaşırttı.

Sabah saatlerinde Side'den "Alperen 3" isimli balıkçı teknesiyle ayrılan Yusuf Cengiz ve Lokman Aykut isimli balıkçılar, kıyıdan 8 mil uzaklıkta ağlarına takılan mavi köpek balığını 1 saatlik zorlu mücadelenin ardından tekneye bağlamayı başardı. Arkasında mavi köpek balığının bağlı olduğu tekne, Side Limanı'na geldiğinde diğer balıkçıların ve turistlerin ilgi odağı oldu. Ender görülen mavi köpek balığı görenlere 'Jaws' filmini hatırlatırken, balıkçılar ve turistler hatıra fotoğrafı çektirdi.

ALICI OLURSA SATACAĞIZ

Köpek balığını yakalayan balıkçılar Yusuf Cengiz ve Lokman Aykut, sekiz mil açıkta ağlarına takılan mavi köpek balığının ender görüldüğünü söyleyerek, zorlu bir mücadelenin ardından tekneye bağlayarak Side Limanı'na getirdiklerini belirtti. Daha önce de ağlarına köpek balığı takıldığını anlatan Cengiz, "Ama yakaladığımız 200 kilogramlık bu köpek balığı en büyüğü" dedi. Balıkçılar, köpek balığının kilosunun 10-15 TL arasında satıldığını söyledi.

Side Limanı'na çıkarılan mavi köpek balığı daha sonra Side Balıkhanesi'ne götürüldü.

MAVİ KÖPEK BALIĞI
MAVİ KÖPEK BALIĞI
MAVİ KÖPEK BALIĞI
MAVİ KÖPEK BALIĞI
MAVİ KÖPEK BALIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 16:43:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?