7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mazgal beyin ölümüne neden oldu

Antalya'da serinlemek için girdiği süs havuzunda açık bırakılan mazgala ayağı sıkışan 11 yaşındaki Cahit Şahin isimli çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılan Şahin'in hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Antalya'da Arslanlı İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Cahit Şahin, arkadaşı Mustafa Tuzlalı ile serinlemek için Gündoğdu Mahallesi'nde bir parkta bulunan süs havuzuna gitti. Arkadaşı ile birlikte süs havuzunda yüzmeye başlayan Cahit'in ayağı havuzda bulunan ve kimin açtığı belirlenemeyen mazgal içerisindeki demir çubuklara sıkıştı.

Ayağını sıkıştığı yerden kurtaramadığı için boğulma tehlikesi geçiren Cahit'i kurtarmak için çevrede bulunan vatandaşlar uzun süre uğraştı. Yaklaşık 10 dakikalık çabanın ardından kurtarılan Cahit Şahin 112 ambulansıyla Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servis geri döndürme ünitesinde tedaviye alınan Şahin'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Acılı ailenin üzüntüden kimseyle görüşmediği belirtildi.

Bu arada arkadaşının beyin ölümü üzerine büyük bir şok yaşayan Mustafa Tuzlalı ise, "Çok sıcaktı. Serinlemek için havuza girdik. Cahit'in ayağı demirlere sıkıştı. Uzun süre kurtarmaya çalıştık ancak bir türlü ayağı demirlerin arasından çıkmıyordu. Bu sırada su onun boynunu aşıyordu. Abiler nefes vermeye çalıştı" dedi.

Demir korkuluklarla çevreli havuzda "Burada yüzmek yasaktır" levhası dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 12:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?