22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mazi Dağı sırtları halka açılıyor

Kepez Belediyesi, Antalya kent merkezinin, denizin ve Bey Dağları’nın en güzel izlendiği Mazi Dağı bölgesinde 10 dönümlük alanda seyir terası yapıyor.

Kepez Belediyesi, Antalya kent merkezinin ve denizin kuş bakışı izlenebildiği Mazi Dağı sırtlarını, yeşil alan olarak halkın kullanımına açıyor. Kepez Belediyesi, Mazı Dağı’nda Çankaya Mahallesi’nde, Bey Dağları’nın, denizin ve kent merkezinin izlenebildiği alana seyir terası yapıyor.

10 dönüm alandan oluşan seyir terasının yapımıyla Kepez, yeni bir cazibe merkezine kavuşmuş olacak. Kepez Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapacağı seyir terası, Antalya kent merkezinin seyredilme noktası olacak. Seyir terasında, yürüyüş yolları ve spor alanları, oturma grupları, otopark ve küçük bir meydan olacak. Seyir terasının tamamlanmasıyla Antalya gelecek olan yerli ve yabancı turistler, Antalya kent merkezini, Antalya Körfezi’ni ve Bey Dağları’nı, Kepez’den seyredecek.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, yapımına başlanan seyir terasının Antalyalıların yeni buluşma noktası olacağını söyledi. Kent merkezinin kuş bakışı izlenebildiği alana yapılan yeşil alana, turistlerin de ilgi göstereceğini ifade eden Öner, seyir terası ile Kepez’de yeni bir cazibe merkezinin oluşacağını söyledi.

4,5 yılda, 510 bin metrekare yeşil alan yatırımı yaptıklarını anımsatan Öner, “Çok amaçlı, su temalı parklarla Kepez hem güzelleşiyor hem de ilçenin prestiji artıyor. Turizm kenti Antalya’da ihtiyaç olan seyir terasının yapımına başladık. Kent merkezinin, denizin ve Bey Dağları’nın en güzel izlendiği Mazi Dağı sırtlarını da, yeşil alan olarak vatandaşın kullanımına açıyoruz. Seyir terasının yapımının ardından ilçeye büyük parklar kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?