21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

MBA Forum 2008 başladı

Bilkent Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi MBA Kulüpleri tarafından ortaklaşa olarak organize edilen MBA Forum 2008'de sektörün lider kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve CEO'ları Antalya'da bir araya geldi.

Kemer Sungate Port Royal Otel'de bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan MBA Forum 2008 toplantısında liderlik, girişimcilik, yenilikçilik ve markalaşma başlıklarında oturumlar düzenlenecek.

MBA Forum'un ilk gününde yapılan açılış töreninin ardından düzenlenen oturumda Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Doğu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk öğrencilerle buluştu.

"EKONOMİDE DARALMA GÖRÜYORUZ"

Forum toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, faizlerin yükselmesi ile ilgili olarak, "Bu enflasyonla alakalı bur durum. Çekirdek enflasyonda önemli bir yükselme yok. Gelişmeleri beklemek lazım. Bayağı bir yükselme söz konusu ama çekirdek enflasyon oranları önemli. Ekonomide bir daralma olduğunu görüyoruz. Yılın geri kalan kısmı çok önemli. İlk 3 aylık dönem ekonomi açısından özellikle bankacılık sektörü anlamında iyi bir dönem olarak geçti. Dikkatli olmak lazım. Yüzde 4 büyüme olursa problem yok. Nakit konusunda bir azalma var. Vadeler uzuyor. Her zaman temkinli olmak lazım" diye konuştu.

MBA Forum 2008 toplantısının açılış bölümünde konuşan Sabancı üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller ve Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, iş dünyasının seçkin temsilcileri ile böylesine bir forum toplantısında bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Forum 2008 toplantısın ilk oturumunda Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Doğu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, tecrübelerini gençlerle paylaştılar.
MBA eğitiminin önemine işaret eden Doğuş Grubu Yönetim kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şirketlerle üniversitelerin bu konuda ortak çalışmalar yapması gerektiğine işaret etti.

MBA Forum toplantısında yarın Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü ve Changa Restoranları sahibi Tarım Beyazıt öğrencilerle buluşacak. Toplantının son gününde ise Algida Türkiye genel Müdürü Ahmet Coşar ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş Genel Müdürü İlhami Koç oturuma katılacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?