21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

MEB'den savunma geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfettişlerin, Antalya’da, bir okulun müdürü hakkında, öğretmenlere yönelttiği "Müdür Allahsız mı, Ermeni olduğu doğru mu, öğle yemeklerinde ayrana rakı katıyor mu" soruları karşısında belgeyle savunma yaptı.

MEB yetkilileri, bu soruların, okul müdürü Mehmet Karakaş’ın Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği şikáyet dilekçesinde yer aldığı için müfettişlerce öğretmenlere yöneltildiğini söylediler.

MEB, Müdür Karakaş’ın, 15 Kasım 2007 tarihinde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği şikáyet dilekçesini Hürriyet’e iletti. Bu dilekçede Karakaş, tacizde bulunduğu iddia edilen Sevil Ünlü’nün kendisine yönelik olarak ders esnasında öğrencilere, "Okul müdürü Allah’a inanmayan, bayrağa saygısı olmayan bir Ermenidir. Türk değildir. Öğlen yemeğinde ayranın içine rakı koyup içer. Bana da sarkıntılık etmeye kalkıştı’ gibi sözler söylediği öğrenciler tarafından yazılı iletilmiştir" dedi.

Karataş, bu iftiralar nedeniyle Ünlü hakkında yasal işlem yapılmasını ve görev yerinin değiştirilmesini istedi. MEB yetkilileri, "Müdürün şikáyeti üzerine müfettişler de okulun öğretmenlerine, okul müdürünün MEB’e verdiği dilekçedeki soruları yöneltmişler. Soruları ortaya çıkaran, şikáyetçi olan okul müdürüdür. Müfettişlerin durup duruken böyle bir soru sorması mümkün değil" dediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:43:25
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 09:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?