22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Medeniyetler Korosu Manavgat'ta

MEDENİYETLER KOROSU MANAVGAT'TA SAHNE ALDI

Antakya Medeniyetler Korosu, ''16. Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali'' etkinlikleri kapsamında Manavgat'ta konser verdi.

Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali çerçevesinde

3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan 44 kişilik Antakya Medeniyetler Korosu Manavgat Stadı'nda konser verdi. Şef Şeyda Koyaş yönetimindeki koroda Türkçe, Arapça, İbranice, Latince ve Ermenice eserler seslendirildi.

Manavgatlıların yoğun ilgi gösterdiği konserde söz yazarı Ayten Alpman'a ait olan 'Benim Memleketim' şarkısı yoğun istek üzere ikinci kez seslendirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de koroyla birlikte şarkıyı seslendirdi. Sözen, konser bitiminde koro şefi Şeyda Koyaş'a bir buket çiçekle festival anısına şilt takdim etti.

Konser sonunda alkış yağmuruna tutulan Medeniyetler Korosuna, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festival anısına bir buket çiçek ile şilt takdim etti.

İlahi ve şarkılarla dünya barışına yaptığı katkılardan ötürü Antakya Medeniyetler Korosu'nu tebrik eden Başkan Sözen, "3 ilahi din ve farklı mezheplerden oluşan koro, dünyaya en güzel şekilde barış ve sevgi mesajı veriyor. Koro aynı zamanda Anadolu topraklarında asırlardır farklı inanç gruplarına mensup kişilerin barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içinde yaşamasının bir göstergesi. Antakya Medeniyetler Korosu dünya barışı ve kardeşliğine çok büyük katkıda bulunuyor. Koro, Manavgat'ta verdiği konserle

festivalin ana teması 'Barış suyuna bir damla da bizden' sözünü ileri taşıdı. Damla değil adeta deniz derya ta kendisi oldu. Böylesine güzel bir gün yaşattıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun" dedi.

Koro şefi Şeyda Koyaş ise Manavgat'ta olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ABD, Almanya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Norveç, Kanada, Avusturya'da konser verirken çok heyecanlandığını aktardı. Koyaş, koroda bulunanların dostluk ve kardeşlik içinde yaşadığını belirtti.

Antakya Medeniyetler Korosu konserinin ardından Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Zara, ''16. Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali" kapsamında Manavgat stadyumunda konser verdi.

MEDENİYETLER KOROSU MANAVGAT'TA SAHNE ALDI
MEDENİYETLER KOROSU MANAVGAT'TA SAHNE ALDI
MEDENİYETLER KOROSU MANAVGAT'TA SAHNE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 14:40:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 15:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?