1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Medical Park'ta 2 ayda 100 organ nakli

Antalya Medical Park Hastanesi Organ Nakli Bölümü'nde, iki ay içerisinde 100 organ nakli yapıldı.

Antalya Medical Park Hastane Kompleksi olarak Sağlık Bakanlığı tarafından iki ay önce organ nakli yapma iznini aldıklarını belirten Antalya Medical Park Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Alper Demirbaş, "İki ay içerisinde 100 hastaya organ nakli yaptık. 100 organ naklinden 98'i canlı donörden yapılırken ikisi ise kadavradan gerçekleştirilmiştir. Bizim hedefimiz bir yıl sonunda toplam 500 organ nakli yapmaktır" dedi.

Bunun için elden gelen her şeyi yapacaklarını anlatan Demirbaş, şöyle konuştu: "Bizim için organ nakli sayısı önemli. Çünkü, her organ nakli yaptığımızda bir kişinin hayatını kurtarmış oluyoruz. Önümüzdeki hafta karaciğer nakillerine de başlamayı düşünüyoruz."

Türkiye'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirdikleri kan gurubu uyumsuz nakillere Medical Park Hastanesi'nde de devam edeceklerini belirten Prof.Dr. Alper Demirbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bazıları için kan gurubu uyumsuz nakiller komplike yöntem. Elbette komplike ama bunları yapmazsak bilim nasıl ilerleyecek. Biz daha kan gurubu uyumsuz 11 nakil yaptık. 1.5 yıl oldu ve hepsinin böbreği çalışıyor. Ancak kan gurubu uyumsuz nakillerde kullanılan kan filtresini bakanlık karşılamıyor. Biz bunun karşılanması için bakanlığa başvurduk."

Tüm SGK'lı hastalara fark ücreti almadan organ nakli yaptıklarını söyleyen Demirbaş, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'nın onayı ve desteği ile yeşil kartlı hastaların da nakillerini yapmayı hedefliyoruz. Özel hastane olmalarına karşın ameliyat parası almıyoruz. Böbrek nakli yapılan hastaların yüzde 90'ı orta ve alt gelir gurubudur. Bu nedenle Türkiye'nin 25 farklı ilinden böbrek hastaları başvuruyor."

Azerbaycan'dan gelen evli ve üç çocuk babası olan Hasanova, Alper hocanın adını internetten ve bir arkadaşından duyduğunu belirterek "Daha sonra buraya gelerek kayınvalidem Resmiye Eveliya'dan geçen hafta böbrek nakli oldum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına organ nakli yapılan hastalarda katıldı. Basın toplantısına katılanlar arasında üç yıldır böbrek hastası olan ve Azeybaycan'dan organ nakli olmak için gelen Nurlan Hasanova da katıldı. Basın toplantısından sonra 100'üncü organ nakli yapılan Azerbaycanlı hasta Nurlan Hasanova için bir pasta kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET ATEŞ IP: 81.215.169.xxx Tarih : 28.01.2009 23:18:53

Daha işe başlamadan ortaya beşyüz organ nakli hedefi koyan ALPER DEMİRBAŞ hoca ve ekibinin eli öpülmesi kanatındayım.Takip ediyorum 68 günde 100 tane böbrek nakli gerçekleştirdi.Yani 100 kişiye sağlıklı yaşama kavuşturdu.İşte Türkiyenin gururları bunlar.Sağolasın Hocam.Sağolasın MEDİKAL...