1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Medical Park'tan gurbetçilere müjde

Medical Park Sağlık Grubu’nun en donanımlı hastanelerinden biri olan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, Almanya’daki sosyal sigortaların en önemlilerinden biri olan Betriebs Kranken Kase (BKK) ile anlaşma imzaladı.


Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Müdür Yardımcısı Şerif Köksal ve BKK Genel Koordinatörü Yurgen Labusch arasında imzalanan anlaşma ile Almanya’da yaşayan Türklere kaliteli sağlık hizmetleri sunulacak.


BKK Genel Koordinatörü Yurgen Labusch, BKK’nın Almanya’da endüstriyel sektörde çalışan işçilere yönelik bir sosyal sigorta olduğunu belirterek, endüstriyel sektörde çalışan yabancı uyruklu işçiler arasında Türklerin ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Labusch, BKK sigortanın Almanya dışı ülkelerde, mensuplarının sadece sosyal güvenlik kurumunca verilmekte olan hizmetler dışındaki ek hizmetleri de, özel hastane koşullarında alabilmeleri için tamamlayıcı sigorta poliçesi geliştirdiğini bildirdi.


Toplam 580 bin üyesi ile Almanya’nın altıncı büyük sigortası olan BKK’nın Krupp Thyssen, AEG, Opel, General Motor, Hösch ve Manesmann gibi dev şirketlerin yer aldığı 70 şirketin kurumu olduğunu belirten Labusch,1854 yılından bu yana Almanya çapında 61 ayrı noktada hizmet sunduklarını söyledi.


BKK Active olarak bilinen bu sigorta poliçesi ile özel hastanelerde uluslararası hasta kodu ve paket ödeme sistemi olan Diagnozis Related Group (DRG) prosedürü çerçevesinde hizmet sunulacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 19:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?