22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Medine adına 'zeytin' fidanı

TÖRE KURBANI MEDİNE ADINA 'ZEYTİN' FİDANI DİKİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sosyal Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen 'Geleceğimizin Yarısı Kızlarımıza ve Tamamı Çocuklarımıza Sahip Çıkalım' projesi kapsamında, çocuk yaşta öldürülen Adıyamanlı Medine Memi adına fidan dikildi. Üniversite bahçesine dikilen tek zeytin fidanına 'Medine' adı verildi.

Erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle dedesi ve babası tarafından diri diri toprağa gömülen 16 yaşındaki Medine Memi'nin hikayesi, Sosyal Düşünce Topluluğu ve Yaratıcı Sanatlar Topluluğu tarafından temsili olarak anlatıldı. Sosyal Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Gülşen Mevsim, "Medine'yi sonsuza kadar anmak ve onu daima aramızda yaşatmak için yüzyıllar boyunca barışın simgesi olan, üreten, ölmez ağacı olarak da adlandırılan, yanınca bile kendi kendine yeniden hayat verebilen bir zeytin ağacı dikiyoruz.

Çünkü zeytin ağacı bizim kadınımız gibi kendi kendisini yeniden var edebiliyor" dedi.

BÖYLE OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMASIN

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir ise "Gönül ister ki böyle olaylar bir daha yaşanmasın ve biz de sevgi dolu amaçlar için toplanalım. Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken gençlerimizin bu tür olaylara seyirci kalmaması ve toplumsal duyarlılığı artırmak için çalıştıklarını görmek son derece umut verici" diye konuştu.

TÖRE KURBANI MEDİNE ADINA 'ZEYTİN' FİDANI DİKİLDİ
TÖRE KURBANI MEDİNE ADINA 'ZEYTİN' FİDANI DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:43:01
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 16:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?