21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mehmet Akif Caddesi kapanıyor

MEHMET AKİF CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

'Kent Merkezini Güzelleştirme Projesi' kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Akif Caddesi'ni yeniden düzenlemek üzere 17 Mart Perşembe gününden (yarın) itibaren trafiğe kapatıyor.

Mayıs ayı sonuna bitirilmesi öngörülen projenin ilk etabında caddenin alt yapı çalışmaları gerçekleştirileceği, ASAT'ın bölgedeki yağmur suyu drenaj, içme suyu ve atık su çalışmalarını tamamlayacağı, doğalgaz ve MOBESE çalışmalarının ardından altyapının bitirilmiş olacağı kaydedildi. Proje ile Mehmet Akif Caddesi'nin Rasih Kaplan Caddesi'ne kadar olan kısmı yeniden düzenleneceği, 7 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak proje ile yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde tek yöne çevrilerek, yayaların rahat dolaşımı için kaldırımlar genişletileceği bildirildi.

Caddenin giriş bölümünde su ve ışık oyunlarıyla zenginleştirilmiş büyük bir havuzun yer alacağı, cadde boyunca çeşitli büyüklüklerde 8 su havuzunun daha bulunacağı ve engellilerin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, kaldırım yüksekliğinin 8-10 santimetre olacağı, engelli rampaları ve görme engelliler için takip taşları konulacağı açıklandı.

MEHMET AKİF CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 14:25:05
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 18:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?