8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 71’nci yılında saygıyla andı. Gecede, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Liselerarası İstiklal Marşını Şiirsel En Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mehmet Doğan “Yaşayan Mehmet Akif” konulu bir konferans verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen geceye Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Eski Antalya Milletvekilleri Burhar Kılıç, Mehmet Zeki Okutan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Süreyya Köleoğlu, Deniz Köken ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, “Burada vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve hürriyet aşkını en güzel anlatan İstiklal Marşı’nı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. İstiklal Marşı Türk Milleti için 1921 den bu yana yüksek bir moral ve güç kaynağı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Ulusumuz İstiklal Marşı’nı yüzyıllar boyu okuyacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin kültür zenginliğine katkı veren çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, “Yaşayan Mehmet Akif” konulu bir konferans verdi. Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk döneminde Burdur Milletvekili olan Mehmet Akif’in hayatından farklı kesitler anlattı. Doğan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, eserlerinin yanında karakteri, ahlakı ve yaşamı ile de büyük bir insan olduğunu ve gençlere örnek teşkil ettiğini kaydetti. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen “İstiklal Marşını Şiirsel En Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma’da ilk 10’a giren öğrenciler tek tek kürsüye çağrılarak okul müdürleri ile birlikte hediyelerini aldı. İlk üçe giren öğrenciler İstiklal Marşı’nı şiirsel olarak okudu. Öğrenciler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Antalya genelinde 56 okuldan öğrencilerin katıldığı yarışmada birinci gelen Özel Envar Fen Lisesi’nden Ali Talha Düzen’e diz üstü bilgisayar ve kol saati, ikinci olan Elmalı Anadolu Lisesi’nden İsmail Anıl Acay’a DVD player ve 5+1 ses sistemi, üçüncülüğü elde eden Kepez Lisesi’nden Hanife Özkaya’ya da CD çalar ve kol saati hediye edildi. Diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 11:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?