21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mehmet Akif Ersoy anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şehitler Haftası’ ve ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri’ sürüyor. Etkinlikler kapsamında İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gecesi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen anma gecesinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un sessiz yaşadığını ancak bıraktığı eserin bugün Türkiye’nin dört bir yanında okunduğunu belirtti. Türk ulusunun Mehmet Akif Ersoy’u hiçbir zaman unutmayacağını belirten Köleoğlu, “ Bugün 70 milyon Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 72. yılında özlemle anıyor” dedi.

ÖZLEMLE ANIYORUZ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 87’nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gecesinde Prof Dr. Ramazan Kaplan konferans verdi.Mehmet Akif Ersoy’u doğumundan ölümüne anlatan Ramazan Kaplan, “Mehmet Akif Ersoy, bir sanat ve düşünce adamıydı. Türk milletinin ona gösterdiği bu ilgi gönül bağıdır. Türk milleti gerçek değerleri göğsüne basıyor. Ersoy bu anlamda milletle gönül bağı kurmuş canlı bir bağ kurmuştur” dedi.

İstiklal savaşının asla unutulmaması gerektiğini belirten Ramazan Kaplan, “İstiklal harbi unutulmayacak bir şahlanış ve destandır. Böyle bir ortamda milli mücadeleyi ve duygularını dile getirmek çok önemlidir. Bu nedenle Ersoy’u unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?