8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Meis'ten Kaş'a hem ziyaret, hem ticaret

Yunanistan'ın Meis Adası sakinleri, her hafta Cuma pazarı için tekneyle 3 mil uzaklıktaki Antalya'nın Kaş ilçesine geliyor.

Vize olmaması nedeniyle her hafta pazartesi, çarşamba, cuma günleri tekneleriyle Kaş'a gelen Meisliler, özellikle cuma günü ilçede kurulan pazardan haftalık sebze, meyve ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Alışverişin yanında ilçede bulunan dostlarını da ziyaret eden Rumlar'dan Meisli Nina Karavetsiz, Kaş'ı çok sevdiğini belirterek, "Kaş-Meis, Türkiye-Yunanistan arasında bir köprüdür. Dostluğumuz sürecek. İki ülke halkı arasında dostluk kardeşlik ilişkileri son zamanlarda çok iyi gelişiyor. Benim Meis Adası'nda evim var. Kaş'ı sevdiğim için buradayım. Kaş ve Meis Adası'nda yaşayan insanlar dosttur. Kaş'a geldiğimizde Mira, Demre, Noel Baba ve Kayaköy'ü ziyaret ederiz" dedi.

Cuma günleri pazarın canlandığını söyleyen pazarcılardan İbrahim Karadayı, Meisliler'in alışverişlerinde Türk parası kullandıklarını ifade ederek, "Bazen veresiye alışveriş yapıyorlar. Borçlarını zamanında ödüyorlar. Meisliler'in yaptıkları alışverişlerden bıraktıkları para Kaş ekonomisi açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 12:58:30
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 13:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?