22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Melek gibi bir başbakanımız var!

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ ANTALYA'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan tahrik siyaseti hiç gütmez sanki bir melek. Melek gibi bir başbakanımız var" dedi.

Akademisyenler Çalıştayı'na katılmak için Antalya'da bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kepez İlçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahrik siyasetine cevap verdi. Başbakanın tahrik siyasetinden bahsettiğini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "12 Eylül siyasetinden kaşıyarak toplumu germe politikası uyguluyor. Başbakan Kahramanmaraş olaylarını tekrar inceleyebilir. Sivas olaylarını inceleyebilir. Yeniden sorgulama başlatabilir. Bunların hiç birisini yapmaksızın MHP'yi suçlamaya yönelmiş. İzahı zor. Başbakan yalan söylemez. Başbakan iftira etmez. Bizim sayın başbakan halkı kandırmaz. Bizim sayın başbakanımız yolsuzluk yapmaz rüşvet yemez. Tahrik siyaseti gütmez sanki bir melek. Melek gibi bir başbakanımız var. Bu millet bu melek başbakana bir kez daha sahip çıkarak, haziran ayında gerekli bir milli irade ile milletten aldığı desteği geri çekmek suretiyle onu tekrar halkın arasında gönderecektir. Bu bakımdan biz tahrik siyaseti yapmıyoruz. Sayın başbakanın da yapmadığı kanaatindeyim. Bunlar tahrik sayılmaz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki partili bir meclis olması istediği konusunda fikirleri sorulan Bahçeli, şunları söyledi: "12 Eylülden hesap soracağını söylemiştir. Birçok insanımız 12 Eylülden hesap sorulması istemiyle mahkemelere başvurmuştur. Herhangi bir sonuç elde edilememiştir Şimdi Başbakan 12 Eylül ara rejiminin siyasi düzenlemeden taraf bir yaklaşımla iki partili bir siyaset önermektedir. Demek ki başbakan 12 Eylülle özleşmiş. 12 Eylül'ü yapan zihniyet 1983 yılında yeniden siyasi yapılanma sürecinde başlattığında iki partili bir siyasi parlamento rejim ortaya koymuş. Sağ toplamak için Miliyetçi Demokrat Parti'yi, solu toplama için de Halkçı Partisini kurmuştur. Hesap hatası ile Anavatan aradan çıkmış ve iktidar olmuştur. Eğer bu böyleyse tarih tekrar tekerrür edecekse bir tarafta AK Parti, diğer taraftan CHP. Yanlış hesap sonucu MHP iktidar olacaktır."

İçki yasağı ile ilgili görüşü sorulan Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Halkı bir mahalle baskısı ile yanlış bir yola sevk etmek, yasaklara karşı eğilimleri olanları içkiye sevk eder. Bazı gazetelerde içki kullanımının arttığı söyleniyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Kurumlar arasıyla, eğitimle, aile fertlerinin telkini ile Yeşilay Derneği ile içkinin kötü bir alışkanlık olduğunu anlatması, yasaktan çok daha iyidir. Sayın Başbakan içki üretimini artırmak için bir tahrik politikası mı yapıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 14:37:00
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 23:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?