21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Memura 13 yıl hapis istemi

ÖRNEK GÜMRÜK MEMURUNA 13 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Antalya Havalimanı'nda içerisinde yüklü miktarda para bulunan çantayı sahibine teslim ettiği için Maliye Bakanlığı'nca 'örnek memur' ilan edilen kadın gümrükçü hakkında "nitelikli hırsızlık ve yangın çıkartıp 30 bin vize pulunun zarar görmesine neden olmaktan" 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Antalya Havalimanı'nda bir turistin unuttuğu içerisinde yüklü miktarda para bulunan çantayı sahibine teslim ettiği için Maliye Bakanlığı tarafından 'örnek memur' ilan edilen Gümrük Saymanlık Müdürlüğü'nde görevli kadın memur Sonay A. (40) hakkında "nitelikli hırsızlık ve kamu malına zarar vermek" suçlamalarıyla 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Sonay A.'nın 28 Şubat'ta tanınmamak için peruk takarak işyerine

geldiği ve doğum iznindeki Asiye Demir'in giriş kartını kullanarak gümrüklü sahaya girdiği belirtildi. İddianamede, küçük ambarda bulunması gereken 9 bin pulun Sonay A.'nın masa çekmecesinde ortaya çıktığı, yapılan sayımlarda da 52 bin 370 vize bandrolünün eksik olduğunun belirlendiği kaydedildi. İddianamede, Sonay A. 'nın yangın çıkararak vize pullarını yanmış gibi gösterdiği ve daha sonra pulları yasadışı yollardan satarak haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Yaklaşık 3 yıl 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Sonay A., 3 yıl önce tatilini geçirmek üzere Antalya'ya gelen bir turistin gümrük alanında unuttuğu içinde para bulunan çantayı sahibine teslim etmiş, bu davranışı nedeniyle Maliye Bakanlığı tarafından 'örnek memur' ilan edilerek, maaşla taltif edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 14:39:04
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 16:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?