7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Merve’nin değeri 18 bin YTL imiş

Antalya’da 1.5 yıl önce babasının işyerinin önünde, üzeri gazete kağıdıyla kapatılan foseptiğe düşerek ölen 9 yaşındaki Merve Aldemir’in ölümüne sebep olan iki kişiye 18 bin YTL ceza verildi.

Antalya’da 1.5 yıl önce berberlik yapan babasının Özgürlük Mahallesi’ndeki işyerinin önünde oyun oynarken üzeri gazete kağıdıyla kapatılan foseptik çukuruna düşerek can veren 9 yaşındaki Merve Aldemir’in ölümüne sebep oldukları iddiasıyla 2 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı. Antalya 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Gültekin Apartmanı yöneticisi Nevzat Yücel ve apartmanda merdiven tadilatı yapan Mustafa Yalçın’ı kusurlu buldu. Yönetici Yücel’in gerekli tedbirleri almadığı, tamirci Yalçın’ın da tamirat için apartmana geldiğinde traktörle foseptikin üzerinden geçerek kapağını kırdığı belirtildi.

PARAYA ÇEVRİLDİ

"Kusurla ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuksuz yargılanan Yücel’e 2 yıl hapis cezası verilirken, bu ceza önce 1 yıl 8 aya indirildi, ardından da ertelendi. Yalçın ise 2 yıl 6 ay ceza alırken, bu ceza 18 bin 200 YTL adli para cezasına çevirildi. Merve’nin babası Mehmet Aldemir, "Bir canın değeri bu kadar ucuz mu? Hapis cezası bile almadılar. Bu ülkede her şey, yapanın yanına kalıyor" diye yakındı.

sabah
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 09:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?