1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Merve'nin ölümüne 3 yıl sonra inceleme

Antalya'da fırtınada çatısı çöken alışveriş merkezinde 3 yaşındaki Merve Taş'ın ölümüne yol açan olayla ilgili, 3 yıl sonra sorumlular hakkında dava açıldı.
Antalya'da fırtınada çatısı çöken Kipa Alışveriş Merkezi'nde, üç yaşındaki Merve Taş, yaşamını yitirmiş, 7 kişi ise yaralamıştı. Olayın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra sorumlular hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Seyfullah Öselmiş, iddianamesinde bilirkişi raporuna göre olayın yağan yağmur sularının mağazanın çatı kısmında birikmesi ve suyun ağırlığına dayanamayan bina içindeki çelik konstrüksiyonun devrilmesi sonucu meydana geldiğini belirtti.


İddianamede, şu cümlelere yer verildi:
"Tesisin sıhhi tesisat, rögar bağlantısı ve foseptiği gibi kontrol edenlerin ve yapı kullanma iznini düzenleyenlerin kontrol ve denetimde gerekli özen ve titizliği göstermediği belirlenmiştir."


İddianamede Kepez Belediyesi İmar İşleri görevlileri Hülya Kemal, Adnan Nizam, Hatice Yıldırım, Mehmet Arat ve Hasan Can, "Taksirle ölüme neden olmak" suçlamasıyla 3'er yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ve tüm kamu görevlerinden men edilmeleri istemiyle yargılanmaları talep edildi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?