21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mesire alanları ve parklar ilaçlanıyor

Kepez Belediyesi, tatilcilerin kene ısırmasına maruz kalmaması için Tek Sarnıç ve Kent Ormanı mesire alanlarında, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Kepez Belediyesi, ilçede kene görülmemesine karşın tedbir amacıyla ilaçlama yapıyor. Kepez Belediyesi Çevre Sağlığı Müdürlüğü, yaz ayı ile birlikte artış gösteren kene ısırmalarına ilçe halkının maruz kalmaması amacıyla ilaçlama çalışması başlattı. Kenelerin bulaştırabilecekleri hastalıkları engellemek amacıyla mesire alanları, parklar, dereler ve su birikintilerinin olduğu alanlar ilaçlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, görülmemesine rağmen tedbir amacıyla ormanlık alanlarda, derelerde kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi. Başkan Öner, vatandaşların kendilerine bağlı mesire alanlarında hafta sonları pikniklerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için oluşturdukları bir ekiple kene ve diğer haşerelere karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Ormanlık alanların yanı sıra kanalizasyonlar, su birikintileri ve derelerin ilaçlandığını anlatan Erdal Öner, şöyle konuştu: "İlaçlamayı mesire alanlarında insanların bulunmadığı bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar insan sağlığına zarar vermiyor. Şu ana kadar mesire alanlarımızda kene vakasına rastlanmadı. Biz, tedbir amacıyla ilaçlama yapıyoruz. Pikniğe gelenler tedbiri elden bırakmasın."

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?