1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Meslek kursuna büyük talep

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı ücretsiz Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) 2008-2009 öğretim yılı 2. dönem kayıtları yoğun ilgi gördü. Kurs kayıtlarının ilk gününde Antalyalılar ASMEK'e katılmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

11 Ocak'a kadar devam edecek kayıtlar için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde kurs merkezleri önünde sıraya girdi. Yabancı dil, sanat, meslek, bilgisayar, sosyal ve kültürel alan olmak üzere toplam 42 branşta açılan kurslarda, bugüne kadar 35 bin kursiyer meslek sahibi yapıldı. ASMEK'in 2. dönem kayıtlarında sonra bu sayının 40 bine ulaşması bekleniyor.

12 YTL harçlık verilecek
Öte yandan, İşkur Bölge Müdürü Fazlı Tamer Özükan, Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü olarak 58 branşta meslek edindirme kursu açmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Kursiyerlerin 15 yaşını doldurmuş ve en az ilkokul mezunu olması gerektiğini belirten Özükan, katılmak için İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olunması gerektiğini, kursların anlaşma yapılan işyerinde teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde verileceğini söyledi. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kurumu ve anlaşmalı işyeri onaylı sertifika verileceğini anlatan Özükan, kursiyerlere kursa devam ettikleri her gün için 12 YTL cep harçlığı verileceğini de sözlerine ekledi.

Referans
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 20:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?