1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Meslek liselilerin fuarı açıldı

Korkuteli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu'nun hazırladığı Geleneksel Mesleki ve Teknik Eğitim (METEM) fuarı açıldı.

Bu yıl Türkiye genelinde 11.'si düzenlenen METEM Fuarı'nın açılışı Korkuteli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene Korkuteli Kaymakam Vekili Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Avrupa'da meslek okullarında okuyan öğrencilerin yüzde 60, ülkemizde ise bu rakamın yüzde 35 olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, "Korkuteli'de geçen yıl meslek lisesinde okuyan öğrenci sayımız 600 iken bu yıl 834'e çıkmıştır. Önümüzdeki yıl bu rakamın bin olması hedefleniyor. Okul sıkıntımız olacak ama mesleğe yönelişin yükselmesi bizi sevindiriyor" dedi.

Fuarın amacını, "meslek okulları ve bu kurumlara destek veren esnafın neler yapabileceğini kamuoyuna anlatmak" olarak niteleyen İzgi, gelecek sezon ilçede bir kız meslek lisesi açmak için girişimleri olduğunu söyledi.

Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen de, düzenlenen fuarın toplum hayatının her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik eleman yetiştirilmesi için eğitim çağındaki kişilerin meslek seçimine büyük katkısı olacağını söyledi. Her yeni icadın teknik bir çalışmayla gerçekleştiğini vurgulayan Kaymakam Çekmen, "Ülkemizde ve dünyada yapılan buluşların başlangıç noktası mesleki ve teknik okullardır. Ülkemizde bazı bölgelerde buluşları bu okullar gerçekleştiriyor. Bizim bölgemizde de bu okullarımızdan yeni icatlar bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, Milli eğitim Müdürü Halim İzgi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Söğütlü kurdeleyi birlikte keserek yaptı. Fuarda öğrencilerin ve kursiyerlerin yaptıkları eserleri inceleyen Kaymakam Çekmen, idareci ve öğrencilerden bilgi aldı. Satış da yapılacak olan fuar 22 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?