15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

METEF Fuarı açıldı

KORKUTELİ METEF FUARI AÇILDI

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi, Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, Geleneksel Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) bilişim ve el sanatları fuarı açıldı. Öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek açtığı fuar yoğun ilgi görüyor

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi, Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırladığı Geleneksel Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) fuarı açıldı.

Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde açılan fuara, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ve vatandaşlar yoğun il gösterdi. Fuarın açılışında konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, METEF fuarın amacının yeni buluşların sergilemek olmadığını belirterek, “öğrenciler yapmış oldukları ürünleri sergileyerek mesleki ve teknik eğitimini topluma ve velilere daha iyi tanıtmak. Mesleki ve teknik eğitim gören öğrencilerin yıl içerisindeki yaptıkları ürünleri tanıtmak maksadı ile METEF Fuarı açıldı” dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ise Mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan, gençlerin gelecekte istikballerinin daha açık olduğunu söyledi.

Karahan, “Bu eğitimi veren okullarda çeşitli alan ve branşlarda mesleki bilgi ve becerilerle kendilerini donatan gençlerimizin özgüvenleri çok daha üst düzeyde olduğu için yetişkinlik döneminde çok daha yararlı bir vatandaş olduklarını hepimiz biliyoruz. İşte bu yüzden, mesleki ve teknik eğitim veren kurumların ve buralarda eğitim gören öğrencilerin sayısının arttırılmasını sağlamak gerekmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Halk eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi bir halk oyunu gösterisi sundu. Gösterinin ardından Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, METEF fuarının kurdelesini kestiler.

Protokol üyeleri, Fuarı gezerek sergilenen eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

KORKUTELİ METEF FUARI AÇILDI
KORKUTELİ METEF FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 09:48:04
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?