21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mevlüt yemeği 100 kişiyi zehirledi

Alanya İlçesi'nde mevlüt yemeğinden 100'e yakın kişi zehirlendi. 

Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Alanya İlçesi Çıplaklı Beldesi Kadıyakası Mahallesi'nde vefat eden Hüseyin Gündoğan için oğulları Yusuf ve Abdullah Gündoğan mevlüt yemeği verdi. Dün akşam saatlerinde verilen yemeğe 150'ye yakın köylü iştirak etti. 

Aradan 1 saat geçmeden yemekten yiyenler arasında baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma meydana geldi. Hölüklü çorbadan zehirlendikleri anlaşılan köylüler bir bir Alanya Devlet Hastanesi'ne gelmeye başladı. 

Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, zehirlenen köylülerin hastaneye getirilmesi için beldede bulunan halk otobüslerini seferber etti. Hastaneye gelen Başhekim İsmail Başaran, izinli olan doktorları çağırarak acil karantina uygulamasına geçti. 

Saat 00.30'a kadar hastanelerine 30 zehirleme vakası geldiğini söyleyen Başhekim Başaran şöyle konuştu, " 30 hastanın 18'ini müşahede altında tutuyoruz. Geri kalan 12 hasta ise ayakta tedavi gördü. Durumu ağır olan hasta yok. Ancak 100'e yakın kişide zehirlenme belirtileri görülmüş.

Hastalar halen gelmeye devam ediyor. Bu nedenle izinde bulunan doktorları ve hemşireleri hastaneye çağırarak gerekli önlemleri aldık. Vatandaşların Hölüklü çorba adı verilen yöreye özgü yemekten zehirlendikleri anlaşıldı" dedi. 

Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, zehirlenme olayının beldenin en uzak mahallesinde olduğunu söyleyerek, "Olayı duyar duymaz hemen hastaneye geldim. Zehirlenenlerin sayısı çok olduğundan belediyeye ait halk otobüslerini o mahalleye gönderdim. Hasta olanları ev ev dolaşıp hastaneye getiriyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 10:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?