1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mevsimlik işçi ailesinin dramı!

İş umuduyla Hatay'dan Antalya'ya gelen mevsimlik bir işçi ailenin kaldıkları barakada yangın çıktı. Yangında iki yaşında bir çocuk annesinin yanında yanarak öldü.

Yangın gece saat 02.00 sıralarında çıktı. Hatay'dan Antalya'ya mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen Duran Şimşek, yeni hal 305 numaralı hangarda çalışmaya başladı. Memleketi Hatay'da yaşayan eşi Yasenya ve iki yaşındaki tek çocukları Devran Şimşek de dün ziyarete geldi.

Saatin ilerlemesiyle anne, eşinin yaptığı kartondan barakada iki yaşındaki Devran'la kalmaya başladı. Oğlunun gece korkmaması ve aydınlanmak için kullandıkları mum gece saat 02.00 sıralarında devrildi. Bir anda alev alan kartonlar minik Devran'ı sardı. Anne Yasenya durumu fark edip oğlunu kurtarmak istesede iki yaşındaki Devran yanarak can verdi.

Annenin bağırışları ve çatıdan yükselen dumanı gören hal güvenliği, itfaiye ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerini aradı. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Aşağıda hangarda çalışan baba, anne ve işyerinde çalışan işçiler sinir krizi geçirdi. Anne ve babaya olay yerinde acil servis ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Anne Yasenya'nın ellerinde hafif şekilde yanma olduğu görüldü.

Devran'ın minik cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 10:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?