7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Meydanda intihar girişimi

Antalya'nın en işlek bölgelerinden Cumhuriyet Meydanı'nda bir kişi, pazar yerinin elinden alındığı iddiasıyla kafasına silah dayayıp intihar etmek istedi. 

Çevrede bulunan yüzlerce kişinin korkulu bakışları altında derdini polislere anlatan genç, polis memurlarının yardım sözü vermesi üzerine ikna olarak eyleminden vazgeçti. 

Alınan bilgiye göre, bu akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen olayda pazarcılık yaptığı öğrenilen Fetih Turan isimli bir kişi, kafasına silah dayadı, ardından havaya bir el ateş etti.

 Silah sesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Atatürk heykelinin altında kafasına silah dayayarak intihar edeceğini söyleyen Fetih Turan'ı ikna etmeye çalıştı. 

Bu sırada meydandan geçen ve aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yüzlerce kişi, olan bitenleri korkulu gözlerle izlemeye başladı. Polislere derdini anlatan Turan, "Ben yıllardır pazarcılık yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi bana yol geçecek diyerek pazar yerimi elimden aldı. Bana yeni bir yer göstermediler. Ben bir aileyi geçindiriyordum. Şimdi işsiz bir şekilde onlara nasıl bakarım" dedi. 

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak yaklaşık yarım saat boyunca genci ikna etmeye çalıştı. Polis ekiplerinin pazar yeri konusunda belediye ile konuşup yardımda bulunacaklarını söylemesi üzerine ikna olan genç, silahını yere atarak eyleminden vazgeçti. 

Silahın kurusıkı olduğu belirlenirken Fethi Turan, Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 01:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?