16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Meyve ve sebze üreticileri bilgilendirildi

YAŞ MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Finike’de düzenlenen toplantıda yaş meyve ve sebze üreticilerine kalıntı, kontrollü üretim ve çeşitli tarım uygulamaları konusunda bilgi verildi.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Personeli ve Finike Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerince Hasyurt Belediye Bahçesi ve Turunçova Düğün Salonu’nda yapılan iki ayrı toplantıya 133 çiftçi katıldı. Üreticilere, yaş meyve ve sebzede kalıntı sorunları, kontrollü üretim, üretici kayıt defteri uygulamaları, izlenebilirlik, iyi tarım uygulamaları, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, tarım sigortaları, domates güvesi zararlısı konuları, başlıklar halinde sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı.

Domates güvesi zararlısı hakkında bilgi veren Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan, "Tutaapsoluta ilçemizde bu sene görülen ve üreticilerimizin tanımadığı bir zararlı çeşididir. Anavatanı Güney Amerika'da olup, geçen yıl İspanya ve Ege bölgesinde görülmesine karşılık bu yıl Fethiye, Kaş, Demre, Finike ve Antalya'nın tamamında görülmektedir” dedi. Zararlının ergininin bir kelebek çeşidi olduğunu ifade eden Aslan, “Kelebeğin yaprak, meyve ve gövdeye bıraktığı yumurtadan çıkan larvalar, bu bölgeleri kemirerek, yiyerek zarar oluşturmakta. Ülkemizde tavsiye almış kimyasal bitki koruma ürünleri bulunmaktadır. Üreticiler bu ürünleri İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve zirai ilaç danışmanlarına reçete yazdırarak, ilaç bayilerinden temin edebilirler" dedi.

YAŞ MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:19:05
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 21:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?