22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mezarı 10 yıl sonra yapıldı

UKRAYNALI KADININ MEZARI 10 YIL SONRA YAPILDI

Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD), ilçede 10 yıl Yabancılar Mezarlığı'na defnedilen Ukraynalı kadına mermer mezar yaptırdı.

ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve ARDİD üyeleri, Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda bulunan Ukraynalı Natalia Hodik'in mezarı başında tören düzenledi. ARDİD üyeleri, Hodik'in mezarında mum yakıp, dua etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, 2000 yılında Alanya'da ölen Natalia Hodik'in kimsesi olmadığı için 10 yıldır mezar taşının dahi bulunmadığını söyledi. Dernek yönetiminin kararı ile bir

işadamı sponsorluğunda Hodik'e mermer mezar yaptırdıklarını belirten Anzhela, "1974 yılında Ukrayna'da doğan ve yetiştirme yurdunda büyüyen Natalia Hodik, yıllar önce kendisine yeni bir hayat kurmak için Alanya'ya yerleşmiş. Burada bir Türk erkek ile birliktelik yaşamaya başlamış. Ancak 2000 yılında beraber olduğu kişinin evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmak istemiş ve kaldığı binanın 4'üncü katından çarşafları birbirine bağlayarak kaçmak isterken düşerek hayatını kaybetmiş" dedi.

Hiçbir yakını olmadığı için mezarının da bugüne kadar yaptırılamadığını ifade eden Anzhela, "ARDİD yönetimi olarak bir iş adamının katkılarıyla mermer mezar yaptırdık. Bu nedenle mezarı başında biraraya gelerek, dua ettik. Biz Alanya'da yaşayan Rus dili konuşanlar olarak insanlara sadece hayattayken değil, öldükten sonra da sahip çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise, "ARDİD yönetimini bu duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı ilçemizin bir aynasıdır. Alanya'da yaşayan yabancılara verilen önemi burada da görmek mümkün" dedi.

UKRAYNALI KADININ MEZARI 10 YIL SONRA YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 20:36:01
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 22:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?