1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mezarlardan ne istediler?

Korkuteli ilçesi Paşa Mezarlığı'nda kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından 72 kabristanın mezar taşları tahrip edildi.

Sabah saatlerinde mezarlığa ziyaret için gelenler tüyler ürpertici manzarayla karşılaştı. Korkuteli Karşıyaka Mahallesi Paşa Mezarlığı'na ziyarete gelen bir vatandaşın mezarlıkların kırık olması üzerine Korkuteli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Kartop, Paşa Mezarlığı'nda geniş bir inceleme yaparak konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayas, Paşa Mezarlığı'nda gerekli incelemelerde bulundu.
Mezarlığa gelen ve gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, ölülere bile saygı kalmadığını belirterek, "Bu nasıl iş? Bunu yapanlar nasıl bir vicdana sahip? Bu mezarlıktan ne istiyorlar? Artık ölülerimize ve ecdatlarımızın mezarlarına da saygı kalmadı. Yapılanlar insanlığa sığmaz. Kimlerin yaptığını bilmiyoruz" dedi.

Annesine ve babasına ait mezarların kırıldığını gören Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tonga, şöyle konuştu: "Yapılanlar insanlığa sığmaz. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç saygısı olmaz. Kimlerin yaptığını bilmiyoruz. Burada yatanlar bizim tarihimiz ve akrabalarımız. En fazla saygı gösterilmesi gereken yere bunların yapılması son derece üzüntü verici. İnsanın şehit mezarına bile saygısı yok. Vatan uğruna şehit olan askerin mezarını kırmışlar. Bunu yapan insan olamaz."

Korkuteli Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürü Ali Kartop, "Zabıta ekipleri ve emniyet müdürlüğü ekiplerinin Paşa Mezarlığında yaptığı incelemeler sonrası 72 adet mezarın kırıldığı ve tahrip edildiğine dair tutanağı tuttular. Bizde belediye olarak gerekeni yapacağız" dedi

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?