22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mezarlık cinayetine 40 yıl hapis

MEZARLIK CİNAYETİNE 40 YIL HAPİS

Antalya'da, karısını mezarlıkta, karısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği bir kişiyi sokak ortasında öldüren fayans ustası, 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Ermenek Mahallesinde 24 Ağustos'ta meydana geldi. Hamdi D. isimli fayans ustası, 25 yaşındaki eşi Ayşegül D.'yi ve eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği Sadık T.'yi tabancayla vurarak öldürmüştü. Olayın ardından polise teslim olan Hamdi D.'nin yaklaşık 10 ay süren yargı süreci sona erdi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada sanık Hamdi D. cinayet işleme gibi bir kastı olmadığını söyledi. Olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye başladığını belirten sanık Hamdi D., adaletin kendisine yardımcı olmasını istedi.

ANNEM 'AŞKIM' DİYORDU

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenilen 9 yaşındaki F.D. isimli kız çocuğu ise "Annem telefonda 'Aşkım' diye konuşuyordu. Annem görüştüğü birisiyle birlikte eve girdi. Ancak yüzünü görmedim" dedi.

KARAR

Karısı ve arkadaşını kasten öldürdüğü kabul edilen Hamdi D. iki cinayet içinde TCK'nın 82-1a maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olaydan önce geçen süredeki gelişmeleri tahrik kabul eden mahkeme heyeti, cinayetin ardından teslim olan ve dava süresince gösterdiği iyi hali indirim nedeni kabul edilen Hamdi D.'yi iki cinayet için 20'şer yıl olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezasına çarptırdı.

MEZARLIK CİNAYETİNE 40 YIL HAPİS
MEZARLIK CİNAYETİNE 40 YIL HAPİS
MEZARLIK CİNAYETİNE 40 YIL HAPİS
MEZARLIK CİNAYETİNE 40 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 17:12:04
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 18:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?