1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MHK-GTK Devre arası semineri

Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakem ile Turkcell Süper Lig Gözlemcileri Devre Arası Semineri, Antalya WOW Topkapı Palace Oteli'nde başladı.

Seminerin açılışında TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer konuşma yaptı. Seminerde ayrıca UEFA Hakem Konvansiyonu'nun Türkiye'den sorumlu üyesi Jorn West-Larsen ile UEFA Hakemler Komitesi Başkan Yardımcısı Jaap Uilenberg katıldı.

Açılış töreninin ardından Jorn West-Larsen ve Jaap Uilenberg, 'Maç Sonrası Analizinde Dikkat Edilecek Hususlar', 'UEFA Gözlemcilik Sistemi' konu başlıklarında hakem ve gözlemcilerle bir araya geldi.

3 gün sürecek seminer kapsamında Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüp başkanları ile bu liglerde görev yapan teknik adamlar, üst klasman hakem ve yardımcı hakemlerle bir araya gelerek 2008-2009 sezonunun ilk yarı değerlendirmesini yapacak.

Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakem ile Turkcell Süper Lig Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Devre Arası Semineri, Antalya WOW Topkapı Palace Oteli'nde başladı.

Seminerin açılışında TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu (GTK) Başkanı Kemal Dinçer konuşma yaptı. GTK Başkanı Kemal Dinçer, hakemlere ikinci yarıda başarılar dileyerek, "UEFA'nın olmazsa olmazı gözlemci ve temsilcilerle, hakemlerin ortak seminer yapması. Yan yana ve aynı amaç için çalışmalıyız. Gözlemcilik işinde olan bizler, sizler için buradayız. Sevinciniz ve üzüntünüz bizim için de geçerli. Hepinize ikinci yarıda başarılar diliyorum" dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan ise, Türk hakemliğinin istedikleri yerde olmadığını söyleyerek, "Bunun için tedbirler almamız lazım. Türk hakemliği Avrupa'dan tamamen soyutlanmış durumda. Bizim ülke olarak en büyük eksiğimiz sistemimizin olmaması. Biz MHK olarak sizlere hoşgörülü ve saygılı davrandık, bundan sonra da aynen devam edeceğiz. Ama böyle görünürken, kararlı tutumumuzu da sürdüreceğiz. 10. haftaya kadar hakem tayinlerinde hiçbir sorun yaşamadık. Ama daha sonra bir köstebek ortaya çıktı.

Bu ya bendim ya da sayın Okçuoğlu. Başka nasıl duyulurdu anlayamadık. Bizim en radikal kararımız hakem sayısını azaltmak oldu" dedi.

Ligin ilk yarısını da değerlendiren MHK Başkanı Sarvan, "Ligin ilk yarısında özellikle son haftalarda hakem notlarında bir düşüş yaşandı. Hakemlerimiz gözlemci notları itibarıyle en çok Bank Asya Ligi'nde başarılı oldu. İlk yarıdaki tespitlerimize göre kart adetleri ve gösterme yöntemlerinde bazı aksaklıklar yaşadık.

Biz bu kart sayısını düşürmek için sizleri eğiteceğiz. Hakem-yardımcı hakem işbirliğine dikkat etmek lazım. Teknik alan sorununa bir çözüm bulacağız. Bir diğer tespitimiz sizlerin gereksiz konuşmaları. Bunlar hem sizi hem de bizi etkiliyor. İkinci yarı için sizleri medya baskısından kurtarmayı planlıyoruz. Özellikle ikinci yarıda maç öncesi bir ya da birkaç trioyu bir araya getirip, kamp yaptırmayı planlıyoruz. Bu sezon sizlerle, bizlerle bitecek" ifadelerini kullandı.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ise, federasyon olarak hakemlere güvendiklerini belirterek, "Biz federasyon olarak sizlere güveniyoruz, bu ligi ve görev süresini sizlerle sürdüreceğiz. Yeter ki sizler birbirinize sevgi saygı duyun, kenetlenin. Bu sizleri başarılı kılacaktır. Bize saygınızı, iyi maçlar yöneterek gösterin. Sizler her açıdan maç yönetmeye hazırsınız sadece kendi yorumlarınızı doğru katın. Bunu gerçekleştirirseniz herkes sizi gıptayla izleyecektir. Kurullarımıza baskımız olamaz, sadece fikrimizi söyleriz ve tartışırız" şeklinde konuştu.

Seminerde ayrıca UEFA Hakem Konvansiyonu'nun Türkiye'den sorumlu üyesi Jorn West-Larsen ile UEFA Hakemler Komitesi Başkan Yardımcısı Jaap Uilenberg katıldı. Açılış töreninin ardından Jorn West-Larsen ve Jaap Uilenberg, 'Maç Sonrası Analizinde Dikkat Edilecek Hususlar', 'UEFA Gözlemcilik Sistemi' konu başlıklarında hakem ve gözlemcilerle bir araya geldi.

3 gün sürecek seminer kapsamında Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüp başkanları ile bu liglerde görev yapan teknik adamlar, üst klasman hakem ve yardımcı hakemlerle bir araya gelerek 2008-2009 sezonunun ilk yarı değerlendirmesini yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 16:34:56
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?