1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MHP adayı Çelik'ten ANSİAD'a ziyaret

ANSİAD’ı ziyaret eden MHP Büyükşehir Adayı Çelik, dar alanda tarımın, sektördeki kişilere umudedilen kazancı sağlamadığını belirterek, “Çözüm; organize sera bölgesi.. Göreve geldiğimizde biz bunu yapacağız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, kısa adı ANSİAD olan Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’ne ziyarette bulundu. MHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı İsmail Erten ve MHP’li bazı il yöneticilerinin de bulunduğu bu ziyarette Çelik, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu ve arkadaşlarından Antalya iş dünyasının sorunları hakkında bilgi aldı.

Antalya’da özellikle ihracata dönük tarımdaki sorunların tartışıldığı toplantıda Çelik, “Tarım, miras paylaşımlarıyla bölüne bölüne artık dar alanlarda yapılıyor. Küçük ölçekli tarım, bu tarımı yapanlara umut ettiği kazancı sunamıyor. Özellikle örtü altı üretim” dedi.

Konuşmasında seracılığın kaderine terk edilemeyeceğini vurgulayan MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Çelik, “Gayretler, mevcudu korumaya dönük olmamalı. Geliştirilmeli, büyütülmeli, kazanç sürekli arttırılmalı. Antalya’da tapulu büyük araziler eriyip gitmiş. Tarım artık organize yapılmalı. Gençlerle ve vizyon sahibi kişilerle iş birliği yaparak tarıma teşvik grubu oluşturacağız. Tarımda yeni pencereler açarak oluşturduğumuz grup ile çiftçileri tarıma daha çok yönlendirmeyi sağlayacağız” diye konuştu.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu da, konuklarına iş dünyasının sorunları ve bu sorunlara dönük derneklerinin çalışma ve önerileri hakkında bilgiler aktardı. ANSİAD Başkanı Hacıarifoğlu, Kemal Çelik ve İsmail Erten’e seçim yarışında başarılar diledi

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?