1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MHP'de Kaya dönemi

Antalya'da bir süredir devam eden kongre sürecini bugün yapılan il kongresiyle tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yönetim değişti.

Kongrede, 556 delegeden 240'ının oyunu alan Ali Adnan Kaya Antalya MHP'nin yeni başkanı olurken, seçime başkan sıfatıyla giren Aydın Yeşilyurt ise 216 oyda kaldı.

Kasım ayının sonlarında yapılması planlanan Büyük Kurultay öncesi ilçe ve il kongrelerini yapan MHP'nin Antalya 9. Olağan İl Kongresi bugün yapıldı. Talya Convention Center'da yapılan kongreye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Saat 11.00'de başlayacağı ilan edilen kongre için delegeler sabah 09.00'dan itibaren Talya Convention Center'a gelmeye başladı. Kongrede, mevcut başkan Aydın Yeşilyurt ve diğer 3 adayın ortak dilekçesiyle MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez başkanlığında divan oluşturuldu. Faaliyet ve mali raporların okunup ibra edilmesinin ardından Divan Başkanı Didinmez, başkan adaylarını açıklayarak sırayla 10'ar dakikalık konuşma için kürsüye davet etti.

Konuşmaların ardından toplam 556 delege, MHP Antalya il yönetimini belirlemek üzere sandığa gitti. Yapılan oylama sonucunda 240 delegenin oyunu alan Ali Adnan Kayacı'nın listesi kazandı. Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ve Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın açık destek verdiği Aydın Yeşilyurt 216 oyda kalırken, Mahmut Çiloğlu 93, Mustafa Tekin de 7 oy alabildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 22:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?