21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

MHP'den ABD'ye protesto

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, ABD’nin Irak’ta uyguladığı vahşet ve soykırım protesto edildi.

Kışlakan Oteli önünde toplanan kalabalık grup ilk olarak, gözünden kan damlayan İsa posterinde "İsa, Irak için ağlıyor" pankartını açtı. Basın açıklamasını yapan MHP Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, Irak’ta yapılan ABD zulmüne bütün dünyanın seyirci kaldığını söyledi. Batı medeniyetleri diye insanlığın önüne sunulan medeniyetin tarihi insanlık suçu olduğunu da belirten Başkan Sağır, "Haçlı zihniyeti ABD ve müttefiklerinin bu vahşet ve katliamları karşısında Müslüman Türk milletinin oylarıyla seçilmiş AKP hükümeti ne yapmaktadır. Filistin’de, Irak’ta, Kerkük ve Musul’da, Telafer’de yapılan katliamları kınamamıştır" dedi.

İnsan hakları savunucularının mahkumlara işkence yapılırken, yaralılara kurşun sıkılırken, çocuklar öldürülürken katliamlara sessiz kaldığın da ifade eden Nizamettin Sağır, "Hazreti Peygamberimizin hadisi şerifini burada sizlere hatırlatıyorum. Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır" dedi.

Sağır’ın sözlerini bitirmesinin ardından Irak’ta ölenler için dua edilirken, ABD’ye lanetler okundu. Sağır’ın konuşması kalabalık tarafından sık sık kesilerek, "Kerkük Türk’tür. Türk kalacak. Camilere bomba atan eller kırılsın" sloganları atıldı. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

antalya
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?