1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

MHP'li başkana bıçaklı saldırı!

Antalya'nın Alanya ilçesi, İncekum Belde Belediyesi Başkanı Fahri Baysal, saat 02.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandı.

Ölü taklidi yapan belediye başkanı, saldırganların gitmesinin ardından kanlar içinde arabasına binerek, İncekum sağlık ocağı doktorunu arayarak yardım istedi. Ameliyata alınan Baysal'ın vücuduna 11 bıçak darbesi aldığı bildirildi. 3 dönemdir başkanlık yapan Baysal, yaralı halde 3 kilometre yol gitti.

Edinilen bilgiye göre olay, Antalya'nın Alanya ilçesi, Okurcalar beldesi, B-400 Karayolu, Alarağan Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Saat 02.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğrayan İncekum Belde Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Fahri Baysal (46), kanlar içinde yere yığıldı. Ölü taklidi yaparak, saldırganların gitmesini bekleyen Baysal, daha sonra otomobiline binerek, yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan İncekum Otelin önüne kadara ulaştı. Burada otelin güvenlikgörevlilerinden İncekum Sağlık Ocağı doktorunu aramalarının isteyen Baysal, kısa bir süre sonra belirtilen noktaya eşi ile birlikte ulaşan sağlık ocağı doktoru tarafından hastaneye kaldırıldı.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Belediye Başkanı Baysal, daha sonra doktor ve eşi tarafından Başkent Hastanesi'ne getirildi ve hemen ameliyata alındı. Baysal'ın boğazında kesik olduğu, akciğeri ve safrakesesinin ise bıçak darbesiyle yırtıldığı öğrenildi. Olayla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Başkent Hastanesi Başhekimi Cevahir Haberal, ameliyatın yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü ve bizzat kendisinin de operasyona girdiğini belirtti. Haberal, "Başkan Baysal'ın vücudunda 11 bıçak darbesi bulunuyor.Operasyonun ardından kendisini yoğun bakım servisine aldık. Hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

Öte yandan olayı haber alarak hastaneye gelen MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Başkent Hastanesi'nde doktorlarla görüşerek, Baysal hakkında bilgi aldı. Yıldız, yaşanan olayı kınayarak, faillerin en kısa sürede yakalanmasını istedi.
MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar da, belediye başkanının hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyerek, "Sayın başkanımız kalleşçe bir saldırıya maruz kalmıştır. Bunu yapanların en kısa sürede adalete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Olayı duyan Baysal'ın yakınları hastaneye akın ederken, jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Jandarma ekiplerinden alınan bilgiye göre olayın faili olarak, başkan Baysal'ı seçimlerin ardından da birkaç defa tehdit ettiği öğrenilen ve 29 Mart Yerel Seçimleri'nde Baysal'ın karşısına Demokrat Parti'den başkan adayı olarak çıkan Bilal Korkmaz'ın fanatik bir destekçisi ve yakın akrabası olduğu belirtilen Fatih Karaduman (19) isimli şahıstan şüphelenildiği öğrenildi. Bu kapsamda Karaduman'a ulaşmak isteyen jandarma ekipleri beldenin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutarken, şahsın babasının gözaltına alındığı öğrenildi.

Beldede çok köklü bir geçmişe sahip olan ve 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Baysal'ın yakınlarını sakinleştirmek ve olası bir hadiseyi engellemek üzere Alanya'daki jandarma ekiplerinin büyük bir bölümü bölgeye yönlendirildi. Beldede tansiyonun oldukça yüksek olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 09:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?