7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

MHP'li Yıldız'dan ilginç teklif

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti'nin Alanya'yı AB kriterleri kapsamına alması gerektiğini söyleyerek, "Alanya'da yaşayan Almanları harekete geçirelim. Almanya Başbakanı Angela Merkel'e mektup yazsınlar. Mektupta il olma gerekçelerimizi anlatsınlar. Merkel konuyu Başbakana açar" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Alanya'nın il yapılıp yapılmayacağına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Alanya ile birlikte Türkiye'de 130 ilçenin il olmak istediği söyleyen Yıldız, "AK Parti Alanya'yı il yapmak istiyorsa özel bir statü uygulamalı. Alman Başbakanı Angela Merkel, çok sayıda Alman vatandaşın yerleşik olarak yaşadığı Alanya'dan gelecek mektubu mutlaka dikkate alır. Türkiye'de 130 ilçe, il olmak için müracaatta bulundu.

Alanya turizmle geçimini sağlıyor. İrlandalı, Alman, İngiliz ve Hollandalı olmak üzere birçok ülke vatandaşı ilçede yerleşik olarak yaşıyor. Alanya'daki yerleşik yabancılar, ülkelerinin Başbakanına bu konuyu iletebilir. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Erdoğan'a, 'Alanya'nın il olmasını istiyorum. Vatandaşlarım bürokratik anlamda Antalya'da zorluklar yaşıyor' diyerek, talepte bulunabilir. Alanya'daki yerel yöneticiler, ilçemizde yaşayan yabancılar yoluyla Merkel'e bu konuyu iletebilirler. Böyle yaparsak, Alanya'yı en kısa zamanda il yapabiliriz" diye konuştu.


Gazipaşa Havaalanı'nın ihale edilmesini değerlendiren Yıldız, "Böyle bir yatırımın ihale edilmesi sevindirici. İhaleyi kazanan TAV şirketi, havaalanının bir yıl içerisinde açmayı taahhüt ediyor. Burada lobinin açtırmama gibi bir faaliyeti olduğu söyleniyor. Benle birlikte Antalya'nın 13 milletvekili var. Bizler de Antalya'nın vekilleri olduğumuz için, Gazipaşa ve Alanya arasında ayrımcılık yapmayız. Biz lobicilik yapmazsak, bir şirket lobi yapamaz. Biz Alanya için AK Partili Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP'li Atilla Emek ile birlikte çalışmayı istiyoruz. Burada en büyük güç AK Parti'nin elinde. Bizler iktidar partisinin milletvekillerine sorunları ileteceğiz. Onlar isterse, biz destek veririz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 17:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?