22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Milletvekilinden Akalın'a ziyaret

Yeşilbayır Beldesini ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, spor kamuoyunu yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın’ı ziyaret eden Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Sporun siyasetin dışında tutulması gerektiğine inandığını söyleyen Milletvekili Abdurrahman Arıcı, belediyeler arası sportif olimpiyatların düzenlenebileceğini söyledi.

Arıcı, “2008 Pekin Olimpiyatları da gösterdi ki bizim sporcuların genel anlatımla maç eksikleri var. Eğer parti ayırımı yapmaksızın belediyeler arası bu olimpiyatlar düzenlenirse hem başarı daha kalıcı olur hem de spor siyasetin de önüne geçer.”
Spor yapan insanın gelecek kaygısı olmaması gerekir diyen Milli Eğitim Kültür Komisyonu üyesi Abdurrahman Arıcı, “Eğer sporcunun geleceği maddi ve manevi olarak güven altına alınırsa müsabakalara o kadar rahat ve sorunsuz hazırlanır. Biz bu gerçeğin farkındayız ve komisyon olarak çok önemli bazı kararlar aldık. Sporcu hiçbir şekilde gelecek kaygısıyla kafasını meşgul etsin istemiyoruz” dedi.

İlk ve Ortaöğretim’de ki beden eğitimi derslerinin hafta sonuna alınmasının, öğrenci, öğretmen ve veli açısından daha avantajlı olacağını bildiren Arıcı, “Zaman zaman eğitimci dostlarımızla bir araya gelip konuşuyoruz. Beden Eğitimi dersi neden haftaiçi kısıtlı imkanlarla yapılıyor da hafta sonu yapılmıyor?. Bugün birçok okulun da belediyelerin de kapalı salonu var. Tek yapılması gereken müfredatın cumartesi ve Pazar günlerine kaydırılmasıdır. Böylece çocuklarımız gerçek manada beden eğitimi dersini uygun şartlarda almış olur. Dersi biten öğrenciler de terli terli sınıfa girmek yerine salonlardaki duşları kullanmış olurlar.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:20:50
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 11:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?