15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Milli güreşçinin ağlatan dramı

MİLLİ GÜREŞÇİNİN AĞLATAN DRAMI

Antalya'da yaşayan Türkiye Eski Şampiyonlarından Milli Güreşçi Serdar Akgül, kalp hastası olan bir kızının hayatını kaybetmesinin ardından yine kalp hastası olan diğer kızını yaşatmak için yardım bekliyor.

Antalya'da yaşayan ve 1988-2003 yılları arasında uğraştığı güreş sporunda Türkiye şampiyonlukları elde eden Serdar Akgül'ün, 2002 yılında dünyaya gelen ikizleri kalp çürümesi hastalığına yakalandı.

'MELEK' OLDU UÇTU

İlk kızı Melek'i doğduktan bir süre sonra kalp hastalığı nedeniyle kaybettiğini anlatan Akgül, 'Kızım melek olup uçtu" dedi. Diğer kızının da aynı hastalığa yakalandığını öğrenince büyük bir şok yaşadığını söyleyen Akgül, 'Bu durum beni çok üzüyor. Cennet'imi yaşatmak istiyorum" diye ağladı.

GÜREŞ SIRASINDA SAKAT KALDI

Kızını tedavi ettirmek için uğraşırken Aydın'ın İncirliova İlçesindeki bir müsabakada aldığı darbe sonucunda epilepsi hastalığına yakalandığını ve sağ kolunun sakat kaldığını anlatan Akgül, sakat kaldıktan sonra çalışamadığını söyledi. Geçimini aldığı sakat maaşıyla sürdüren Akgül'e Güreş Fedarasyonu tarafından üç ayda bir maaş veriliyor.

KIZININ YAŞAMASI İÇİN İĞNE YAPTIRMASI GEREKİYOR

Kızının yaşaması için kalp kapakçığının değişmesi gerektiğini belirten Akgül, şunları söyledi: "Herhangi bir sağlık güvencem yok. Kızımın yaşaması için tanesi 650 Euro olan iğneleri her ay vurdurmam gerekiyor. Ancak şu an bu iğneleri alacak durumum yok. Cennet'imin de ölmesine dayanamam. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Kızım 650 Euro tutan iğneleri 11 ay vurduracak sonra Kıbrıs'ta bulunan Girne-Amerikan Üniversitesi tarafından ameliyatı ücretsiz yapılacak."

MİLLİ GÜREŞÇİNİN AĞLATAN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 13:56:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 15:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?