1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Milli takıma alman hoca

MİLLİ TAKIMA ALMAN HOCA

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF), Alman antrenör Horst Strunk ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Strunk, Bisiklet Milli Takımı Baş Antrenörü olarak görev yapacak.

Alanya'da yapılan imza törenine TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, As Başkan Abdurrahman Açıkalın, Alman antrenör Horst Strunk ve Bisiklet Milli Takımı antrenörleri ile teknik kurul üyeleri katıldı. Alaiye Otel'de düzenlenen imza töreninde konuşan TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk antrenörlerin gelişmesi ve sporcuların kapasitesinin ülke sınırları dışına çıkması adına yabancı bir antrenörle çalışmaya karar verdiklerini söyledi. Federasyon başkanı seçildiği 2004 yılından buyana Türk bisikletinin belli bir aşama

kaydettiğini belirten Müftüoğlu, "Gelinen noktada Avrupa'da önemli antrenörlerle görüşmeler yaptık. Geçen yıl Almanya Bisiklet Federasyonu ile yaptığımız altyapı çalışmaları sırasında Horst Strunk ile tanışıp, kendisinin Türkiye'yi sevdiğini gördük. Bizimle çalışabileceğini söyleyince detaylara geçildi ve 31 Aralık 2009'a kadar Alman Federasyonu ile olan sözleşmesi gereği yıl ortasında yapmayı düşündüğümüz sözleşmeyi şimdi yapıyoruz. 01 Ocak 2010 itibarı ile olimpiyat hazırlıkları sürecinin başlamasıyla birlikte Türk Milli Takımını kendisine emanet ediyoruz. Bugüne kadar emek veren antrenörlerime ve teknik kurulumuza teşekkür ediyorum" dedi.

Strunk'un göreve gelmesinin Türk antrenörlerinin yok olması anlamına gelmediğini ifade eden Müftüoğlu, "Antrenörlerimiz, Strunk'un baş antrenörlüğü bünyesinde çalışacaklar. İnanıyorum ki 2012 olimpiyatlarına yol bisikletinde de katılabileceğimize inanıyorum. Teknik kurul, hakem komitesi, bazı il temsilcileri ile birlikte 2 gün süren toplantılar yapıldı. Kendi adıma çok mutluyum. Bisiklet ailesi olarak artık Balkanlar değil, Avrupa ve dünya seviyesindeyiz. 2016 olimpiyatlarında madalya kazanacak seviyeye gelmek hedefi ile uzun süreçli bir plan içersindeyiz. 2012 olimpiyatlarına ise 3-5 sporcu ile gitme hedefimiz var. Veledrom'da da olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Ülkemizde Veledrom yok. 2010 yılında ülkemizde Veledrom'un temelini atacağız" diye konuştu.

Alanya'ya velodrom yapmak için çalışma başlattıklarını anlatan TBF Başkan Emin Müftüoğlu şöyle konuştu: "Bisiklet sporcusu yetişmesinde velodrom büyük önem taşıyor. Geçmişte Konya ve Balıkesir olmak üzere 2 ilde velodrom vardı. Ancak bu velodromlar şu an yok. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu ile çalışma başlattık. Yer tespit çalışması bittikten sonra da sanıyorum ki 2010 yılında Alanya'da velodrom inşaatının temelini atacağız. Velodrom tamamlandığında, burada yetişen bisiklet sporcularının zamanla dünya çapında dereceler alacağına inanıyorum."

Horst Strunk ise, 30 yılın üzerinde antrenörlük deneyimi olduğunu söyledi. Son 2 yılda Almanya Bisiklet Federasyonu U-23 Milli Takımı Nordrhein-Westfalen Eyaleti Antrenörü olarak görev yaptığını belirten Strunk, "İlk hedefimiz önümüzdeki yıl Ankara'da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında en yüksek performansı elde etmek. Daha sonra Avustralya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası ve İtalya'da yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası'nda hedeflerimiz var. En büyük hedefimiz ise 2012 Londra Olimpiyatları'na

en az 2 yol bisikleti sporcusuyla katılmak. Bu son derece zorlu bir yol çünkü değerlendirme sistemi gereği birçok aşamayı en başarılı şekilde aşmamız gerekiyor. Aynı şekilde bayanlar müsabakalarına da katılabilme hedefimiz var. Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nda da en iyi dereceyi elde etmeyi planlıyoruz. Bu yüzden 10-12 yaş grubu sporcularımızı şimdiden çalıştırmaya başladık. Bu sadece antrenörlerimizin tek başına altından kalkabileceği bir şey değil. Bundan sora bir ekip olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 11:33:01
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 11:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?