1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minareye yıldırım düştü!

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bir cami minaresine yıldırım düştü. Caminin paratoneri olmayan minaresi yıldırım düşmesi sonucu hasar gördü.

Manavgat'ın Side beldesinde öğle namazından bir saat önce Fatih Camii'ne yıldırım düştü. Mahallede paniğe neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmazken camide maddi hasar oldu. Yıldırımın düşmesiyle caminin altında bulunan dükkanların camları kırıldı, elektronik cihazlar bozuldu. Paratoneri olmayan cami minaresine düşen yıldırım, minarede hasara yol açtı. Cami çevresindeki esnaf yıldırım düşmesinden dolayı korkulu anlar yaşadıklarını belirtti.

Cami cemaatinden Cevdet Bağ, öğle namazından bir saat önce camiye bomba atıldığını zannettiklerini ancak sonradan gök gürlemesiyle birlikte camiye yıldırım düştüğünü belirterek "Şimşek çaktı, gök gürledi. Olay anında etraf kıpkırmızı oldu. Yıldırım cami minaresine zarar verirken, dükkanlarda elektronik aletler de kullanılamaz hale geldi. Cami ve dükkanların elektrik ve telefon kabloları komple yandı" dedi.

Fatih Camii İmamı Hasan Hüseyin Güner ise yıldırımın cemaatin camide olmadığı bir anda düştüğünü belirterek, "Yıldırım minareye düştü. Yıldırım düşmeci sonucu minare yanında büyük bir çukur oluştu. Ayrıca caminin bazı camları kırıldı, elektrik ile telefon hatlarında yanık oluştu. Büyük bir faciadan döndük. Cemaatin bulunmadığı bir anda olması ve can kaybı olmaması sevindirici" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 18:23:04
Güncelleme :23 Şubat 2009 Pazartesi 18:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?