22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minibüs şoförlerine eğitim

MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Minibüsçüler Odası işbirliği ile minibüs şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) düzenlenen eğitim seminerinde, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nazif Altınpınar, Emniyet Amiri Mustafa Sincanlıoğlu ve Minibüsçüler Odası yetkilileri ve şoförleri bilgilendirdi. İki gün süren seminerde kent içi ulaşımdaki sıkıntılar, minibüs esnafının sorunları ele alındı, çözüm arandı.

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Nazif Altınpınar, Antalya’da 1147 minibüs şoförü olduğunu, bunlardan birinin olumsuz hareketinin tüm şoför esnafını etkilediğini kaydetti. Altınpınar şoförlere, “Vatandaşlarla aranızda empati yaparsanız, sorunlar kendiliğinden çözülecektir” önerisinde bulundu.

Türkiye’de kravatı ilk takan minibüs esnafının Antalya’da olmasından dolayı büyük onur duyduğunu dile getiren Altınpınar, “Siz Türkiye’de örnek kaptanlarsınız. Vatandaşa ‘günaydın’, ‘iyi akşamlar’ dediğinizde göreceksiniz her şey yoluna girecektir” dedi.

Nazif Altınpınar, duraklara minibüs ve otobüslerin dışında araçların girmesini önlemek için durak ceplerinin farklı renklere boyanacağını söyledi. Trafik ekiplerinin bu renkli ceplere giren araçlara ceza keseceğini belirten Altınpınar, şoförlerin duraklara yanaşarak yolcu almalarını istedi.

MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:26:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 15:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?