22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Minibüs sürücülerine seminer

MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİNE TRAFİK SEMİNERİ

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren şehir içi minibüs sürücülerine yönelik trafik semineri düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü lokalinde düzenlenen seminere Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amiri Komiser Faruk Karadağ, Asayiş Büro Amiri Kadir Yıldırım, Devlet Hastanesi'nden Op. Dr. Bülent Özcan'ın bilgiler verdiği seminere ilçede faaliyet gösteren şehir içi minibüs sürücüleri katıldı.

Polis Merkezi Amiri Komiser Faruk Karadağ minibüs sürücülerine, “Aracınızda birden fazla can taşıyorsunuz. Bunun bilincinde ve sorumluluğunda hareket ediniz. Trafik kazalarına baktığımızda daha çok insan unsurlu olduğunu görüyoruz, bu kazalar nedeniyle bir çok can ve mal kaybına uğruyoruz. Herkes kendi aracının Trafik Polisi olmalıdır” dedi. Karadağ, “Amacımız okul servis araçlarının ve sürücülerinin kurallara uymalarını ve öğrencilerin okul ve evlerine güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Seminerde hız ihlalleri, takip mesafesi, durma, duraklama, park etme, yolcu indirme, bindirme kuralları, emniyet kemeri kullanımı, şerit izleme ve şerit değiştirme gibi konularda sürücüler bilgilendirildi. Seminerde Op. Dr. Bülent Özcan ise araç içinde ve yolda meydana gelebilecek kaza, baygınlık, kalp krizi, sara hastalıkları konusunda bilgiler verdi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİNE TRAFİK SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:25:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 12:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?