21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Minik Alina havasızlıktan ölüyordu

Antalya’da anne babasının minibüse kilitleyip alışverişe gittiği 2 yaşındaki Rus kızı Alina, havasızlıktan ölmek üzereyken aracın camı kırılarak kurtarıldı.

ANTALYA Konyaaltı’ndaki Migros Alışveriş Merkezi otoparkına saat 20.00 sıralarında bırakılan minibüsün içinde küçük bir çocuğun ağladığı ve nefes almakta zorlandığı ihbarı polisi harekete geçirdi.

Türkçe ve İngilizce yapılan anonslara rağmen ailesinden ses çıkmayınca, çocuğun fenalaştığını gören güvenlik güçleri tornavida ile camı açmaya çalıştı. Bunda başarılı olunamayınca 31 derece sıcaklığı ve yüzde 50 oranında nemi dikkate alan polis, aracın camlarını çekiçle kırıp küçük kızı pencereden çıkardı.

Panik yaşadılar

Adının Alina olduğu öğrenilen 2 yaşındaki Rus kızı, alışveriş merkezinin Danışma Görevlisi Zeliha Özdem’in kucağında önce bebek parkına, ardından da idari ofise götürüldü. Ağlayan minik kızı sakinleştirmeye çalışan Özdem, 3.5 yaşındaki oğlunun cep telefonundaki görüntülerini izleterek susturmayı başardı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika sonra alışverişten minibüslerine dönen Fedor-Evgeniya Kotyk çifti, camları kırık minibüste çocuklarını göremeyince büyük panik yaşadı. 

Soyadı gibi kurtardı

Çocuğun sağlığının iyi olduğunun ve idari ofiste bulunduğunun söylenmesi üzerine moral bulan Rus ailenin, Alina ile kucaklaşmasını izleyenler duygulu anlar yaşadı. Bu arada, çocuğu otoparktaki aracın içinde ilk gören ve konuyu babasına anlatarak Alina’nın hayatını kurtaranın Damla Cankurtaran (10) olduğu öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 11:10:27
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 11:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?