7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Minik bahçıvanlar iş başında

Manavgat'ta Başarı Koleji tarafından öğrencilerin ekolojik tarımı tanıması ve üretim hazzını yaşaması için okul bahçesinde kurulan mini serada ana sınıfı öğrencileri ekim yaptı. Minik öğrenciler serada; okul bahçıvanının da yardımıyla marul, çilek, roka, domates, biber, soğan, maydanoz ve patlıcan ektiler.

Ana sınıfı öğrencileri, ekolojik tarım alanlarına bu yılın tohumlarını atarak üretmenin tatlı heyecanını yaşadı. Ekerken büyük bir dikkatle ve özenle attıkları tohumların nasıl çimleneceğini dinleyen öğrenciler, tohumların ne zaman ürün vereceğini de öğrendi.

Okul Müdürü Ümit Yapar, öğrenmenin en kalıcı yolunun "yaparak, yaşayarak" öğrenmek olduğunu, bunun için de ana sınıfı etkinliklerinde öğrencilerin öğrenilen konuyla ilgili olarak etkinliklerde birebir işleyişin içinde olduklarını söyledi. Okul Müdürü Yapar ayrıca elde edilecek ürünlerin yine öğrenciler tarafından toplanarak, yemeklerinde kullanılacağını belirtti.

Başarı Koleji Anasınıfında öğrenim gören 104 minik öğrenci kurulan serada tamamen doğal yöntemlerle üretilecek olan ürünlerin kontrolünü ve bakımını da kendileri yapacaklar.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 17:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?